Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Yeni Tasarıda Bu Stablecoinlerin Yasaklanması İsteniyor

ABD’li senatörler Kirsten Gillibrand ve Cynthia Lummis, stablecoinler için yeni bir yasa tasarısı sundu.

Tasarıda stablecoin ihraççılarının piyasaya sürülen stablecoinler için 1:1 oranda nakit veya nakit benzeri rezerv tutmasının şart koşulması önerildi. Buna göre belli bir rezerv ile desteklenmeyen algoritmik stablecoinlerin yasaklanması öneriliyor.

Lummis-Gillibrand Ödeme Stablecoinleri Kanunu adıyla sunulan tasarıda stablecoin ihraççı ve kullanıcılarının bu varlıkları suç gelirlerinin aklanması gibi yasa dışı amaçlarla kullanamayacağı vurgulanıyor.

Senatör Gillibrand, “Stablecoinler için yasal bir çerçevenin uygulamaya konması ABD dolarının hakimiyetinin sürdürülmesi, sorumlu inovasyonun desteklenmesi, tüketicilerin korunması ve kara para aklama ile yasa dışı finans ile mücadele açısından kritiktir.” dedi.

Tüketicilerin korunması adına bir stablecoin ihraççısının iflas durumuna gelmesi halinde tüketiciler ile ihraççı arasında uzlaşma sağlanabilmesi için Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun devreye girmesi öneriliyor.

Lummis-Gillibrand desteğiyle hazırlanan tasarıya göre stablecoinlere ruhsat verilebilmesi için federal kurumlar ile eyalet düzeyindeki kurumlara yetki verilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!