Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Açıkladı: Bitcoin Bir Varlık Sınıfı Değildir

Goldman Sachs Bitcoin gibi kripto paralarının varlık ürünü olarak değerlendirilemeyeceğini açıkladı.

Goldman Sachs bundan birkaç gün önce yatırımcılara özel bir toplantı düzenleyeceğini açıkladı. “ABD Ekonomisinin Genel Görünümü & Mevcut Politikaların Enflasyon, Altın ve Bitcoin Üstündeki Etkileri” başlıklı bu toplantının bugün düzenlenmesi bekleniyordu.

Forbes’un da duyurusunu yaptığı bu toplantı kripto para camiasında büyük ilgi gördü. Hatta bazı kripto para kullanıcıları bunun piyasa için ‘bullish’ olduğunu söylemeye başladılar. Çünkü bu isimler Goldman Sachs’in kripto paralarla ilgili olumlu açıklamalar yapacağını umuyorlardı.

Beklenen Olmadı

Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert bundan bir saat önce bu toplantı ile ilgili bir açıklama yaptı. Silbert Goldman Sachs’in yatırımcılara göstereceği sunumları gördüğünü söylüyor. Kendisinin açıklamalarına göre Goldman Sachs Bitcoin gibi kripto paraların bir varlık sınıfı olmadıklarını öne sürüyor.

Sosyal medyadaki bazı kullanıcılar bu durumu epey olumsuz bir şekilde yorumladılar. Bitcoinaire adlı bir kullanıcı bunu ‘Demek Goldman Sachs Bitcoin fiyatının sıfıra düşeceğini düşünüyor’ şeklinde yorumluyor. Fakat Goldman Sachs’in açıklaması aslında bu kadar olumsuz değil.

Günümüzde varlık sınıfı dendiğinde akıllara hisse senetleri, emtialar geliyor. Bir örnek vermek gerekirse altın veya gümüş de ‘varlık sınıfı’ olarak görülmüyor. Fakat hepimiz altının ve gümüşün değersiz olmadığını biliyoruz. Bitcoin ve diğer kripto paraların da özel bir varlık sınıfı olmamaları bunların ‘değersiz’ oldukları anlamına gelmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment