Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver, Satoshi Nakamoto’nun Mirasına Konmak İstiyor

2008 yılının Ağustos ayında, daha sonradan Satoshi Nakamoto olduğu tahmin edilen bir kişinin anonim bir alan adı sağlayıcısı aracılığıyla Bitcoin.org’u satın aldığı biliniyor. Satoshi Nakamoto Bitcoin’i yarattıktan kısa süre sonra topluluğu terk etti ve sitenin kontrolünü de başkalarına devretti.

Ver, Bitcoin.org’u Satın Almayı İstiyor

O tarihten beri aktif olan Bitcoin.org, çoğunlukla eğitsel bir platform gibi çalışıyor ve sektöre yeni gelenlerin Bitcoin hakkında bir şeyler öğrenmesini sağlıyor. Buna rağmen Nisan ayında sitenin liderlerinden birisi olarak bilinen Theymos’un Nisan ayındaki ayrılığı ve mevcut yönetici Cobra’nın siteden ayrılmak istediğini belirtmesi, Bitcoin.org’un geleceğini belirsizleştirdi.

Bitcoin.org’un uzun süredir yöneticisi olarak bilinen Cobra, yaklaşık olarak altı buçuk yıldır aktif olarak görev alıyor. Ancak Cobra’nın son zamanlarda yaptığı çeşitli eylemleri kendisini topluluğun önünde şüpheli bir karakter haline getirdi.

Roger Ver ise Bitcoin.org’u satın almak istediğini açık açık belirtti. Bir Reddit kullanıcısının Cobra’ya yönelttiği  “Roger Ver’e güzel bir teklif karşılığında siteyi satıp satmayacağı” sorusuna yanıt veren Roger Ver, elinde nakit para olduğunu belirtti ve açık açık almak istediğin bir kere daha gösterdi. Ver daha sonra verdiği bir röportajda Bitcoin.org’u seve seve satın alacağını bir kere daha ifade etse de Cobra’nın bunu satmak istemeyeceğini düşündüğünü de ifade etti.

Yine de önümüzdeki günlerde bu konuda sürpriz bir karar geldiğine tanıklık edebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment