Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İşlem Ücretleri Düşmeye Başladı

Bitcoin ağı özellikle 11 Mayıs tarihindeki blok ödülü yarılanmasından sonra ciddi bir tıkanıklık yaşamıştı. Bitcoin madencilerinin birçoğunun ağı terk etmesi ve cihazlarını kapatması ile ağdaki madenci sayısı azaldı ve ağda hafif çaplı bir tıkanıklık görüldü.

Bitcoin Ağı Normale Dönüyor

Bu durum ortalama işlem ücretlerinin 0,60 dolar seviyelerinden 5 dolar seviyelerine kadar çıkmasına yol açtı. Buna rağmen Glassnode tarafından açıklanan verilere göre, ortalama işlem ücretlerinde önemli bir düşüş görülmeye başlandı. Salı günü itibariyle Bitcoin madencilerine ödenen işlem ücretlerinin toplamı 80 BTC‘ye kadar düştü. Bu miktarın 21 Mayıs tarihinde 201 BTC olması, işlem ücretlerinde ne gibi bir değişiklik olduğunun daha iyi anlaşılmasını sağlıyor.

Interlapse Technologies CEO’su Wayne Chen konu hakkında yaptığı açıklamada işlem ücretlerinde görülen azalmanın aslında işlemsel açıdan normalleşme sürecine döndüğümüzün belirtisi olduğunu ifade etti. Madencilerin yavaş yavaş ağa döndüğünü ve tıkanıklığın bitme noktasına geldiğini belirten CEO, yakında işlem ücretlerinin daha fazla düşebileceğini düşünüyor.

Bunun yanı sıra blok süresinde de ciddi bir azalma görmeyi umduğunu belirten ünlü isim, madencilik zorluğunda yaşanan azalmanın böyle sonuçlanabileceğini belirtti. Bitcoin ağındaki işlem ücretlerinin düşmesi aslında daha fazla yatırımcının günlük işlem için bunu kullanması anlamına geliyor. Bitcoin’in gerçek hayattaki harcamalar için kullanılması ise ana akım kitlelerin ilgisini daha da arttırabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment