Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TON Kısaltması Artık Telegram’a Ait Değil

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından birisi olan Telegram, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı verdiği savaşı kaybetti.

TON: The Open Network

Bilindiği üzere Telegram Mayıs ayı ortalarında yaptığı açıklamasında Telegram Open Network projesine verdiği katkıları resmi olarak noktaladığını belirtmişti. Telegram’ın TON yani Telegram Open Network projesi sonlanmış olsa da bunun Free TON veya NewTON gibi projelere ilham verdiği görülüyor.

TON’un whitepaper’ına bakıldığında projenin adının aslında Telegram Open Network ve The Open Network gibi iki farklı anlama ve versiyona sahip olduğu görülüyor. Telegram’ın projeyi terk etmesi ile birlikte, ikinci isme yani The Open Network’e geçildiği görülüyor.  Pavel Durov da 12 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamasında diğer TON tabanlı projelerin Telegram ile hiçbir alakaya sahip olmadığını belirtmişti.

Aslında teknoloji olarak aynı olan Telegram Open Network ve The Open Network’ün tek farkının Telegram’ın varlığı olduğu görülüyor. Bu da Telegram’ın yasal zeminde kaybettiği savaşı, bu şekilde yürütmekte olduğuun düşündürüyor. Telegram konu hakkında herhangi bir ek açıklamada bulunmasa da TON adına sahip diğer projelerin yakın zamanda piyasaya giriş yaptıklarını görebiliriz.

Bu durum Telegram için olumsuz olsa da kripto para ekosisteminin büyümesi adına TON gibi önemli bir projenin sektöre giriş yapması kesinlikle fayda sağlayacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment