Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü CEO, Bitcoin’e Rekor Getirebilecek Gelişmeyi Duyurdu

Blockware Solutions ve Blockware Mining CEO’su Matt D’Souza, Twitter sayfasında yaptığı bir açıklamada Bitcoin’in yakın zamanda rekor kırabilme ihtimaline değindi. Souza’nın rekor tahminini arkasında yatan sebep ise tahmin edildiği gibi Bitcoin Halving veya BTC’nin kendi altyapısı ile alakalı bir gelişme değil.

Ünlü CEO bunun yerine küresel çaptaki sıkıntıların ve ABD ile Çin arasındaki gerilimin Bitcoin’e istediği yükselişi verebileceğini düşünüyor. ABD’nin, Hong Kong’ta yaşananlar yüzünden Çin’e yaptırım uygulama kararı alması son günlerde en çok konuşulan konulardan birisi konumunda ve bunun haklı bir gerekçesi var.

Çin, Bitcoin ve ABD Üçgeni

Koronavirüs salgını yüzünden zaten darbe yemiş olan Çin ekonomisi, olası bir yaptırım kararı ile son yılların en kötü seviyelerine gerileyebilir.

Matt D’Souza da konu hakkında yaptığı tahmininde Çin Yuanının değer kaybetmesinin Bitcoin’e yükseliş getirebileceğini ve Çinli yatırımcıların BTC’ye geçiş yapacağını düşündüğünü belirtti.  Gerçekten de 2016 yılında yaşanan gerilim ve Çin Yuanının değer kaybetmesi en çok lider kripto para birimi Bitcoin’e yaramıştı. Bunun devamında 20.000 dolara kadar yükselen BTC, eğer şimdilerde de benzer bir hareket yaşarsa fiyat kesinlikle beklenmeyen seviyelere yükselecektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment