Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs, Blockchain Startup’ı Veem İçin 25 Milyon Dolarlık Fonlamayı Yönetti

Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre, Veem blockchain startup firması için başlatılan fonlama, Goldman Sachs önderliğinde 25 milyon dolar ile kapandı.

2016 yılında 26 milyon dolarlık B Serisi fonlama alan Align Commerce firmasının yeniden markalaşmaya gitmiş hali olan Veem, aralarında GV (Google’ın yatırım alt kolu), Silicon Valley Bank, Kleiner Perkins ve Pantera Capital gibi önemli firmalara ulaşıp yatırımlarını almayı başardı.

Veem blockchain startup firması temel olarak çoklu hatlardan oluşan bir ödeme platformu vaat etmekte. Söz konusu ödeme platform içerisinde SWIFT-tabanlı transferler ve blockchain tabanlı ağlar da yer alıyor ve melez bir ürün ortaya çıkartarak hız, güvenlik, düşük işlem ücreti ve bir transfer için en avantajlı yolun kullanılması sağlanmak isteniyor.

Veem’in yaptığı basın açıklamasına göre, firmanın öncelikli hedefi ”uluslararası ödeme yapmak veya almak için eski, tarihi geçmiş ve pahalı havale transfer sistemi kullanmak zorunda kalan” küçük işletme sahiplerinin sorunlarını çözmek ve onlara ulaşmak.

”40 yıllık bir teknoloji olan SWIFT, küçük işletmeleri devamlı olarak ücretlerle, ödeme kayıplarıyla ve güvenilirlik ile güvenliği sağlamak için gerekli olan şeffaflığı sağlama konusundaki eksikliği ile tokatlamakta.”

Veem bunun yanı sıra yaptığı basın açıklamasında kendi müşteri büyümesi hakkında da bilgi vermekte ve 2015 yılında yaptığı A Serisi fonlama esnasında 590 olan müşterilerinin, 2017 yılında 18.000, şimdi ise 96 ülkede 80.000’in üzerinde küçük işletmeye kadar çıktığını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment