Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs DeFi ETF’i İçin Başvuruda Bulundu

Bankacılık devi Goldman Sachs; dünya genelinden merkeziyetsiz finans (DeFi) ve blockchain alanında çalışan şirketlere yer verilecek bir borsa yatırım fonu (ETF) kurabilmek için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) başvuruda bulundu.


  • Blockchain ve DeFi ağırlıklı fonun en az %80’i, dayanak olarak alınan bu endekste bulunan menkul kıymetlere ayrılacak.

  • SEC’ye yapılan başvuruda blockchain teknolojisinin “ödeme, para (alanlarında) ve güvenilir bir aracıya bağımlı olan diğer endüstrilerde” kullanılabildiği, DeFi’ın ise “ödeme, işlem hizmetleri, kredi ve sigorta” gibi geleneksel finans hizmetlerini dijitalleştirdiği bilgisi ön plana çıkarıldı.

  • Fonun onaylanması halinde ABD, Almanya, Avustralya, Birleşik Krallık, Fransa, Güney Kore, Hollanda, Hong Kong, İsviçre, Japonya ve Kanada pazarlarına odaklanılacak.

ABD’de halihazırda kripto paralar ile bağlantılı olup da değerlendirilmeyi bekleyen birçok ETF başvurusu bulunuyor. SEC, Bitcoin borsa yatırım fonlarına ek olarak VanEck ve WisdomTree tarafından yapılmış Ethereum borsa yatırım fonu başvurularını da inceliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!