Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Maden Havuzu Antpool, Bitmain’den Ayrılıyor

Bitcoin kazım cihazı üreticisi Bitmain, salı günü yaptığı açıklamada güncel hash oranına göre Bitcoin ağındaki en büyük maden havuzu olan Antpool’un (%19,47) Bitmain bünyesinden ayrılıp bağımsız şekilde faaliyet göstermeye başlayacağını belirtti.

Bitmain hissedarları, 26 Temmuz’da gerçekleşen toplantıda şirketin yılın ilk yarısındaki faaliyetlerini değerlendirdi. Toplantıdan sonra yapılan açıklamada, Antpool’un Bitmain’den ayrılması yönünde alınmış kararı uygulamaya koymak için gerekli çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Antpool’un Bitmain bünyesinden ayrılacağı bilgisi, Bitmain’in iki kurucusu Jihan Wu ve Micree Zhan bu yılın başında uzlaşmaya vardığında duyurulmuştu. Yapılan anlaşma doğrultusunda Wu’nun Bitmain’in CEO’luğundan ayrılmasına, Antpool’un Zhan yönetiminde bağımsız bir şirket haline gelmesine karar verildi.

Bitmain tarafından yapılan açıklamaya göre Antpool’un bağımsız bir şirket olması için gereken tüm hukuki işlemler 1 Mayıs itibarıyla tamamlandı. Antpool, yurt dışındaki maden havuzu faaliyetlerini yeni hissedarlardan destek” alınınca bağımsız olarak yürütmeye başlayacak.

Sektörün dev isimlerinden Bitmain, bundan birkaç ay önce kendi işlettiği bir diğer maden havuzu olan BTC.com’u (şimdiki adıyla) BIT Mining’e satmıştı. Yakın zamanda distribütörü aracılığıyla İstanbul’da bir mağaza açan şirket, Bitcoin miner satışlarına ve ar-ge çalışmalarına ağırlık verecek.

Maden havuzları ile ilişiğini koparan Bitmain, bilançosunda kripto paralara yer vermek durumunda kalmayacak. Bunun, şirketin 2018’den beri gerçekleştirmeye çalıştığı halka açılma hedefine ulaşmasını kolaylaştırması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!