Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Bitcoin Vadelileri İçin Galaxy Digital ile Anlaştı

ABD’li bankacılık devi Goldman Sachs, vadeli Bitcoin işlemlerinde Galaxy Digital’dan likidite desteği alacak. Goldman, müşterilerden gelen talep doğrultusunda geçen ay kripto paralar için bir işlem masası açmıştı.

Goldman Sachs, hedge fonlarının ve kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e gösterdiği talebi karşılamak için yeni bir hamlede bulundu.

Goldman Sachs, Mike Novogratz’in kurduğu Galaxy Digital ile birlikte vadeli Bitcoin ticareti yapacak. Galaxy Digital’ın, CME Group’taki vadeli Bitcoin sözleşmeleri için Goldman’a likidite sağlayacağı aktarıldı.

90’dan fazla dijital varlık için piyasa yapıcı görevini üstlenen Galaxy Digital, müşterilerine birbirinden farklı borsalar ve OTC piyasaları aracılığıyla likidite sağlıyor. Goldman Sachs’in Asya-Pasifik bölgesindeki Dijital Varlıklar Müdürü Max Minton, “Müşterilerimize en iyi kullanım fiyatını sunmaya çalışıyoruz.” dedi ve Galaxy Digital ile çalışacak olmaktan ötürü memnun olduklarını söyledi.

ABD’deki bankalar, regülasyonlar sebebiyle müşterilerine doğrudan Bitcoin hizmeti vermekte zorluk yaşasa da türev piyasasında faaliyet gösterebiliyor. Galaxy’nin eş başkanı Damien Vanderwilt’e göre Goldman Sachs’in bu hamlesi, diğer bankaları da kripto para piyasasına girmek için FOMO’ya sokacak.

Goldman Sachs, kripto paralar için geçmişte açıp kapattığı işlem masasını bu yıl büyüyen talep sonucunda yeniden açmıştı. Banka, bu hafta içerisinde kripto para hizmetlerini Bitcoin ile kısıtlamayıp, Ethereum’a da yönelmeyi planladığını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!