Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Özel Müşterilerine Bitcoin Hizmeti Verecek

Goldman Sachs Private Wealth Management, müşterilerine yılın ikinci çeyreğinden itibaren Bitcoin hizmeti vermeye başlayacak. Bankanın, ‘fiziki, türev ve geleneksel enstrümanlar’ dahil olmak üzere birçok farklı seçeneği değerlendirdiği açıklandı.

Bu yıl kripto para işlem masasını yeniden açan Goldman Sachs, Private Wealth Management çatısı altında hizmet sunduğu müşterilerine Bitcoin yatırımı yapma fırsatı tanıyacak. Private Wealth Management biriminin global yöneticisi olan Mary Rich, Bitcoin enstrümanlarının yılın ikinci yarısında hazır olabileceğini duyurdu.

“Enflasyona karşı hedge” olarak görülüyor

Mary Rich, Bitcoin’i enflasyona karşı hedge amacıyla kullanan yatırımcıların çoğaldığını söyledi. CNBC’nin haberine göre Goldman Sachs, kripto para dünyasına adım atmak isteyen müşterilerinin talebini Private Wealth Management birimiyle karşılayacak.

Goldman Sachs Private Wealth Management’ta hesap açabilmek için en az 10 milyon dolar sermaye gerekiyor. PWM; yüksek gelirli ailelere ve kurumsal hesaplara hizmet sunuyor.

7 gün 24 saat işlem yapılabilir

Goldman Sachs müşterilerinin, ne gibi bir Bitcoin enstrümanına yatırım yapabileceği henüz kararlaştırılmadı. Banka; Bitcoin fonlarına yatırım yapmanın yanı sıra kripto para yatırımcılarının alışık olduğu, “7 gün 24 saat boyunca alınıp satılabilen” bir enstrüman sunma fikrini değerlendiriyor. Rich, kripto paraların geleceğiyle ilgili şunu söyledi:

“Kripto para ekosistemi, henüz gelişiminin ilk aşamalarında. Bu ekosistemin nasıl evrileceği, nasıl şekilleneceğini kimse bilmiyor. Ama kripto paraların, geleceğin bir parçası olacağını söyleyebiliriz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!