Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google, Blockchain Yatırımlarında Zirveyi Çekti

Blockdata tarafından yapılan araştırmaya göre Google’ın ana şirketi Alphabet, blockchain şirketlerine en çok yatırım yapan isim oldu.

Yapılan araştırmada, Eylül 2021 ve Haziran 2022 tarihleri arasında blockchain şirketlerine en çok hangi şirketlerin yatırım yaptığı incelendi.

Blockchain projeleri, düzenledikleri yatırım turlarında birden fazla şirketten yatırım topladıkları için tek bir şirketin o projeye ne kadar yatırım yaptığını tespit etmek güç.

Blockdata verilerine göre Google’ın bağlı olduğu Alphabet, toplamda 1,5 milyar dolar değerinde olan dört farklı yatırım turuna katıldı.

Onu 1,17 milyar dolar ile BlackRock, 1,1 milyar dolar ile Morgan Stanley, 979 milyon dolar ile Samsung, 698 milyon dolar ile Goldman Sachs, 690 milyon dolar ile BNY Mellon ve 650 milyon dolar ile PayPal izledi.

Blockdata tarafından yapılan ve halka açık en büyük 100 şirketi kapsayan bu araştırmaya göre 40 farklı şirket, blockchain startuplarına Eylül 2021-Haziran 2022 aralığı boyunca yaklaşık 6 milyar dolar yatırım yaptı.

Blockchain ekosistemine yatırım yapma konusunda en aktif isim Samsung oldu. Samsung, bu zaman aralığında 13 şirkete yatırım yaparken onu 7 şirket ile UOB, 6 şirket ile Citigroup ve 5 şirket ile Goldman Sachs takip etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!