Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google Cloud, Kripto Para Madenciliği Yapmak Amacıyla “GPU” Hırsızlığı Yapan Hacker’lara Karşı Yazılım Geliştirdi

Google Cloud’un Güvenlik Komuta Merkezi Ekibi, kripto para madenciliği yapmak amacıyla GPU gücü çalan hacker’lara karşı kullanıcılarını koruyan bir yazılım geliştirdi.

Google Cloud resmi sitesinden yayınladığı açıklamada, Güvenlik Komuta Merkezi (SCC) alanında Sanal Makine Tehdidi Algılama (VMTD) sürümünü başlatacağını söyledi. Bilgi işlem motorlarını taramanın hızlı bir şekli olan VMTD, sanal cihaz kullanarak kötü amaçlı kripto para madenciliği yazılımlarını algılayabilmesi için tasarlandı.

Geçtiğimiz yılın kasım ayında, Google Cloud ile ilgili 50 hack olayının %86’sının kripto para madenciliğiyle ilgili olduğu açıklanmıştı. Google o dönemde yaptığı açıklamada, hacker’ların kripto para madenciliği yapmak için GPU çalmaya çalışabileceğini söylemişti.

Geliştirme ekibi, VMTD’nin kripto para madenciliğine karşı korumasının yanı sıra, kullanıcıları veri hırsızlığına ve fidye yazılımlarına karşı da koruyacağı açıkladı.

Fidye yazılımı saldırıları 2021 yılında başladığı ve 2021 yılının nisan ayında en yüksek seviyesine ulaştığı söyleniyor. Bazı uzmanlara göre kripto para piyasasının yükselmesiyle saldırılar aynı oranda artıyor ya da azalıyor.

VMTD, önümüzdeki aylarda Google Cloud ile entegre olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!