Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google Kripto Para Ödemeleri İçin Coinbase’i Seçti

Dünyanın en büyük arama motoru Google, sağladığı bulut hizmetleri için Coinbase ile iş birliği kurarak kripto paralar ile ödeme seçeneğini getiriyor.

Google 11 Ekim tarihinde yaptığı basın açıklamasında, sağladığı bulut hizmetleri için kripto para ödemelerini kabul edeceğini ve bu yolda Coinbase ile ortaklaşa çalışacağını bildirdi. Öte yandan anlaşma kapsamında Coinbase de bazı uygulamalarını Amazon Web Services’ten Google’a taşıyacak.

Kullanıcılar, Coinbase Commerce hizmetiyle yapılacak entegrasyon sayesinde gerçekleşecek ödemelerde uygulamada desteklenen 10 kripto para birimini kullanabilecekler. Commerce’de desteklenen kripto paralar arasında Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash, Dogecoin (DOGE), Ethereum (ETH) ve Litecoin (LTC) yer alıyor.

Google Cloud Platform Genel Müdürü Amit Zavery, Google’ın zamanla daha fazla müşterinin kripto para birimleriyle ödeme yapmasına izin vereceğini belirtti. Zavery, bu alanda Coinbase’in seçilme sebebini ise “Coinbase’in bu alanda en büyük kapasiteye sahip kripto para şirketi” diyerek açıkladı.

Coinbase ayrıca Google üzerinden yürüttüğü işlemlerden belirli bir komisyon alacak. Uzmanlar bunun son çeyrekte nakit akım tablosu oldukça bozulan Coinbase’in elini güçlendirebileceğini belirtti.

Uzmanlar ayrıca Google’ın anlaşma ile birlikte şu anda kripto para birimleri ile ödeme almayan rakiplerine nazaran, hızla büyüyen bu pazarda daha çok şirketi kendisiyle çalışmaya ikna edebileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!