Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google Kripto Para Politikasını Güncelledi: Çığır Açacak Değişiklikler!

Dünyanın en büyük arama motoru Google, kripto para politikasını güncelleyerek belirli şartlar dahilinde NFT oyunlarının tanıtımına müsaade edecek.

Google yayınladığı bir blog gönderisinde, kripto para birimleri ve ilgili ürünler ile ilgili reklam politikasında bazı değişiklikler yaptığını bildirdi. Güncelleme kapsamında, 15 Eylül tarihinden itibaren şirketlerin Google reklam hizmetleri servisi Google Ads aracılığıyla NFT oyunlarının tanıtım ve reklam yapmasına imkan sağlanacak.

Ancak Google, her oyunun reklamını yayınlamayacağını bu noktada bazı kısıtlamalar bulunduğunu söyledi. Buna göre şirketlerin Google Ads’te oyunlarını tanıtabilmesi için NFT’leri oyun içinde kullanıcı deneyimini geliştirmek için kullanmış olmaları gerekecek. Diğer bir deyişle oyun içinde sunulan NFT’lerin asli kullanım alanlarının oyun olması zorunlu tutulacak. Ayrıca şirketler yerel yasalara da bilmek ve uymakla yükümlü tutuluyor.

Öte yandan oyuncuların gerçek dünyada herhangi bir değeri olan NFT veya diğer varlıkları kazanma fırsatı karşılığında herhangi bir şekilde bahis yapmasına imkan veren oyunların Google Ads aracılığıyla tanıtımına ise izin verilmeyecek. Bunun yanı sıra oyun içi kripto para birimlerinde olduğu gibi staking hizmetleri veren NFT oyunları da platform üzerinden tanıtılamayacak.

Bu yönde bir tanıtım yapmak isteyen kullanıcılar Google’ın ilgili alandaki gerekliliklerini yerine getirerek ilgili alanda sertifika aldıktan sonra özel başvuru koşulları ile oyunlarının tanıtımını yapabilecek.

Google, bu noktada herhangi bir ihlal yapılması durumunda şirketlerin hesabını askıya almadan 7 gün önce kendilerine uyarı vereceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!