Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ark Invest ve 21Shares Spot Ethereum ETF’i İçin SEC’e Başvurdu!

Yatırım firmaları ARK Invest ve 21Shares spot Ethereum (ETH) borsa yatırım fonu (ETF) için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulundu.

Kripto para piyasası bir süredir spot Bitcoin (BTC) ETF’lerine odaklanmışken ARK Invest ve 21Shares spot Ethereum ETF başvurusuyla gündeme geldi. Firmalar tarafından ortaklaşa SEC’ye sunulan başvuru ABD’de Ethereum için yapılan ikinci spot ETF başvurusu olarak kayıtlara geçti.

ARK 21Shares Ethereum ETF olarak adlandırılan ETF, SEC tarafından onaylanması halinde başvuru dolduran Cboe’nin BZX borsasında ARKE koduyla işlem görecek. ETF’in alt danışmanlığını, hisselerin pazarlanmasına yardımcı olacak ARK Invest üstlenecek.

ETF’nin yıllık ücreti %0,95 olacak ve bu ücret tröstün gider ve yükümlülüklerini karşılayacak. Başvurunun detaylarına göre kripto para borsası Coinbase, bir izleme paylaşım ortağı ve saklayıcı olarak hizmet verecek.

Başvurunun ardından borsa, 9b-4 belgelerini dosyalayarak resmi olarak bir inceleme sürecini başlattı.

Başvurular bununla sınırlı kalmadı ve adeta bir Ethereum ETF yarışına dönüştü. ARK Invest ve 21Shares‘in başvurularına paralel olarak harekete geçen yatırım devi VanEck de ABD’de bir spot Ethereum ETF‘i başlatmak için başvuruda bulundu. VanEck, 2021 yılında ilk spot Ethereum ETF başvurusunu yapmıştı.

Öte yandan birçok yatırım firması da geçtiğimiz dönemde vadeli Ethereum ETF’i için başvuruda bulunmuştu. Söz konusu vadeli Ethereum ETF‘lerin önümüzdeki aylarda onaylanma ihtimalinin yüksek olduğu düşünülüyor.

SEC, 11 Ağustos tarihinde yatırım firmaları Ark Invest ve 21Shares’in ortak “ARK 21Shares” spot Bitcoin ETF başvurusu hakkındaki kararı ertelediğini duyurmuştu.

ARK Invest ve 21Shares 25 Ağustos günü ortaklaşa bir şekilde iki yeni vadeli Ethereum ETF‘i için SEC’ye başvuruda bulunmuştu.

Yapılan başvurunun ardından Ethereum fiyatında ufak da olsa bir artış görüldü. CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,5 değer kazanan Ethereum, yazım esnasında 1.637 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!