Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google Kurucusu, Ethereum Madenciliği Yaptığını Açıkladı ve Zcash’i Övdü

Google’ın kurucu ortaklarından olan Alphabet’in başkanı olan Sergey Brin, yaptığı açıklamada oğlu ile ile birlikte Ethereum madenciliği yaptıklarını açıkladı. Zcash’in de konuşulduğu ve Sir Richard Branson tarafından düzenlenen panelde konuşan Brin, Fas’ta düzenlenen ve Branson’un Kasbah Tamadot otelinde gerçekleşen etkinlikte, Ethereum madencilği üzerine yorumlar yaptı.

Kişisel serveti 52 milyar dolar olarak gösterilen Brin, dünyadaki en zengin 9. insan konumunda yer alıyor. Etkinlikte konuşan Brin, oğlu ile birlikte Ethereum madenciliği yaptıklarını doğrularken, bu haber birçok otoritenin dikkatini çekti.

Etkinlikte ayrıca söz alan Guns & Roses isimli grubun eski bateristlerinden Matt Sorum, kişisel imaj haklarının korunmasında Blocckhain’in rolüne dikkat çekti ve teknolojinin devrimsel özellikler barındırdığını ifade etti.

Yine etkinlikte konuşan eski SEC başkanı Annette Nazareth ise, düzenleyici kurumların Blockchain’in büyük potansiyel barındırdığının farkında olduğunu belirtirken, Bitcoin ve Ethereum’un senet sayılmamasının da büyük bir adım olduğunu belirtti. Yine CFTC eski başkanı Jim Newsome ise düzenleyici kurumların şu anda doğru yolda olduklarını ancak iyi bir düzenlemenin de zaman gerektirdiğini belirtti.

Newsome, teknolojinin halen erken bir evresinde olduklarını belirtirken, bundan dolayı sürecin uzun sürmesinin doğal olduğunu da sözlerine ekledi ve bu noktada sabır göstermenin gerekli olduğunu vurguladı.

Zcash’a Google Kurucusundan Övgü

Gizlilik odaklı koinlerden olan Zcash’in bu noktada rakibi Monero’ya en büyük üstünlüklerinden birisi olarak kabul edilen zero knowledge proof hakkında da konuşan Google kurucusu Brin, bu sistemlerin potansiyelinin sınırsız olduğunu belirterek onlara büyük bir övgüde bulundu.

Yine MIT Media Lab’de Dijital Para birimi şefi olarak çalışan Neha Narula da, zero knowledge çözümlerinin, gelecekte büyük bir rol oynayacağını belirterek şunları söyledi:

”Bu konseptle temel olarak bir şeyi bildiğinizi ispat ederken, sebeplerini sunmaya gereksiniminiz kalmayacak. O yüzden 21 yaşında olduğunuzu söylemek için elinizde bir belgeye ihtiyaç duymayacaksınız. Bana göre bu sistemlerin potansiyeli gelecekte ortaya çıkacak ve damga vuracak. Bunu kullanan koinlerin ise önü bir hayli açık olacak.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment