Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google Üzerindeki Bitcoin Aramaları Düştü!

Bitcoin için Google üzerinde yapılan aramalar Mart öncesi seviyelere kadar geriledi ve lider kripto para birimine yönelik ilgide azalma olduğunu ortaya koydu. Bitcoin aslında bu krizi iyi bir şekilde idare edip sert düştüğü noktadan çıkmayı başarsa da yatırımcıların güvenli liman iddiasına olan güvenlerinin kırılması aramalardaki düşüşün temel nedeni olabilir.

Bitcoin, İlgiyi Kaybediyor

Google Trends verilerine bakıldığında Bitcoin’in dünya çapında Mart ayı öncesindeki seviyelere düştüğü görülebiliyor. Bitcoin aramaları geçtiğimiz ay 12 ayın en yüksek seviyesine çıkmış ve 13 Mart tarihinde rekor kırmıştı. Bunun nedeni ise BTC’nin hisse senedi piyasaları ile beraber neredeyse %50 oranında değer kaybetmesi oldu.

BItcoin search trends

Bitcoin’e olan ilginin rekor kırması ise yaşanan düşüş ile alakalı. Koronavirüs kaynaklı bu düşüş insanların BTC’yi aramasına ve bunu bir fırsat olarak görmesine yol açtı. Geçtiğimiz haftalarda geleneksel yatırımcıların ve ana akım kitlelerin BTC hakkında aramalar yaptığı da gündeme yansımıştı.

Ancak BTC’nin stabil bir görünüme büründüğü şu günlerde Google üzerindeki aramaların düşmesi normal bir gelişme olarak ifade edilebilir. BTC fiyatı yükseldikçe buna olan ilgi de artacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment