Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google’dan Ethereum Rakibi Altcoin İçin Destek: Sistemde 20 Blockchain Oldu!

Google Cloud, Solana (SOL) blokzinciri verilerini bulut tabanlı büyük veri analiz platformu BigQuery’de sunmaya başladı.

Google Cloud, Solana blokzinciri verilerini gerçek zamanlı olarak bulut tabanlı büyük veri analiz platformu BigQuery’de sunmaya başladı. Bu sayede geliştiriciler, araştırmacılar ve analistler, Solana blokzinciri hakkında daha derinlemesine analizler yapabilecek ve daha iyi kararlar verebilecekler.

Bu analizlerin, Solana blokzincirinin performansını, güvenliğini ve büyümesini değerlendirmeye yardımcı olması bekleniyor. Ayrıca, geliştiriciler Solana blokzincirini kullanarak yeni uygulamalar ve hizmetler oluşturmak için bu verileri kullanabilirler.

Sağlanan bu entegrasyon sayesinde geliştiriciler ve araştırmacılar, Solana blokzincirinde yapılan işlem sayısını ve işlem hacmini takip etmek, ortaya çıkan trendleri ve eğilimleri incelemek, ekosistemin sağlığını ve büyümesini değerlendirmek gibi fırsatlara sahip olacak.

Google Cloud ile sağlanan bu anlaşmanın, Solana blokzincirinin daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmasına ve yeni uygulamaların gelişimine yardımcı olması bekleniyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Solana Vakfı yöneticisi Dan Albert, atılan bu adımın önemini vurguladı:

Solana ekosistemi hızla büyüyor ve her gün yeni inovasyonlar, veriler ve içgörüler üretiyor. Bu muazzam büyümeyle birlikte Solana topluluğunun ve web3 endüstrisinin genelinin ağımızda üretilen içgörülere ve verilere hızlı ve kolay erişim ihtiyacı da artıyor. Vakfın Google Cloud’un Solana’yı daha erişilebilir, şeffaf ve açık hale getirmesine yardımcı olmasından gurur duyuyoruz.

Google Cloud geçtiğimiz eylül ayında BigQuery için 11 farklı blokzinciri desteği daha getirdiğini duyurmuştu. Son olarak BigQuery platformuna dahil edilen kripto para projesi MultiversX (EGLD) olmuştu.

EGLD’ye ek olarak şimdiye kadar BigQuery’ye eklenen blokzincirleri arasında Avalanche (AVAX)Arbitrum (ARB), Cronos (CRO)Fantom (FTM)Near Protocol (NEAR)Optimism (OP)Polkadot (DOT)Polygon (MATIC)TRON (TRX) ve test ağları Ethereum Goerli ile Polygon Mumbai yer aldı.

Google Cloud BigQuery’ye şimdiye kadar toplamda 20 farklı blokzincirini entegre etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!