Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google’ın 2021 En Çok Arananlar Listesinde Dogecoin ve Ethereum da Yer Aldı

Google, 2021 yılında en çok yapılan aramaların yıllık listesini açıkladı. Yaklaşık 70 kadar ülkenin yıl boyunca trend olan arama sonuçlarını gösteren rapor, Google tarafından çeşitli kategorilere ayrılarak yayımlandı.

Alphabet Inc. şirketine ait Google, Çarşamba günü yayımlanan “Arama Yılı 2021” raporunda Google arama moturu kullanım oranının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Küresel çapta en çok aranan ilk 10 haber içerikleri; Afganistan, AMC hissesi, Kovid aşısı, Dogecoin, GME hissesi, Yardım çeki, Georgia senato yarışı, Hurricane Ida, Covid-19, Ethereum fiyatı şeklindedir.

Google Trendler’in 2021 arama listesine göre ”Dogecoin”, 2021’de dünya genelinde Google’da en çok aranan dördüncü en popüler haber terimi olurken, “Ethereum Fiyatı” başlıklı haber aramaları ise en popüler onuncu arama konumunda yer almaktadır.

 

AMC ve GameStop’ın (GME) “AMC”, “GME”  koduyla New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (NYSE) işlem gören hisseleri %7,82, Dogecoin %6,40 aranma oranıyla ABD’de ve dünya genelinde yılın en çok aranan 10 haber içeriği arasında yer aldı.

2021 yılının arama trendlerinde ise Türkiye’de kripto para alanında herhangi bir arama sonucuna ulaşılamadı.

“Nereden satın alınır” kategorisinde 0,80%Ethereum fiyatı nedir?“, “Dogecoin nereden alınır?“, “Shiba coin nereden alınır?”, “NFT nereden alınır?” soruları 1,53% oranla kripto para alanında en çok aranan içeriklerdir.

2020’de ise en popüler Google Trendler listesi kapsamında kripto paralara dair arama verisi bulunmamaktadır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!