Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Hash Rate Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Yaklaşıyor

Madencilikte kullanılan cihazların gücünü belirten hash rate, bitcoinde tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşıyor.

Glassnode’un On-chain verilerine göre, 8 Aralık’ta hash rate, mayıs ayında ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 180 EH/s’nin %4 uzağındadır. Şu anki seviyesi ise 172 EH/s olan hash rate’in haziran ayındaki son zamanların en düşük seviyesi olan 89 EH/s’den %93 daha fazla olduğu belirtildi.

Çin madencilik üzerindeki regülasyonları artırdığı için bitcoin hash rate’i haziran sonunda %65 kadar düşmüştü. Bitcoin madenciliği yapanlar, Çin’den daha esnek kuralları olan bölgelere göç etti ve bu sayede hash rate nerdeyse eski seviyelerine geri geldi.

Cambridge Üniversitesi’nin son güncellemesi ağustos ayında yapılan bitcoin madenciliği haritasına göre, Çin’in artık küresel bitcoin hash rate’ine etkisi bulunmuyor. Amerika Birleşik Devletleri, haritaya göre toplam bitcoin madenciliğinin %35,4’ü ile hash rate açısından lider konumda bulunuyor.

Kazakistan %18,1 ile ikinci sırada yer alıyor. Fakat harita ağustos ayında güncellendiği için son yaşanan elektrik krizinin etkileri bulunmuyor.  Bu nedenle şu anki oranın daha düşük olabileceği tahmin ediliyor. Rusya %11,23 ile hash rate açısından en yüksek üçüncü ülke konumunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!