Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google’ın Kripto Para Borsa ve Cüzdanlarıyla İlgili Yeni Reklam Politikası Uygulamaya Girdi

Google’ın mali ürünler ve hizmetler politikasına kripto para reklamlarıyla ilgili belirsizliği gidermek için getirdiği güncelleme, 3 Ağustos itibarıyla uygulamaya kondu.

Google, 2018’de Facebook’un o dönemki kararına benzer bir karar alıp kripto paralar ile bağlantılı ürünlere dair reklam yayınlanmasını yasaklamış, birkaç ay sonra kripto para borsalarını bu yasaktan muaf tutmuştu.

3 Ağustos itibarıyla uygulamaya giren yeni politika kapsamında Google, YouTube gibi platformlarda kripto para borsalarının yanı sıra ABD pazarına yönelik kripto para cüzdanları için de reklam verilebilecek.

İlk dijital para arzları (ICO), ilk merkeziyetsiz borsa arzları (IDO), likitide havuzları, regüle edilmemiş merkeziyetsiz uygulamalar (dApp) ve genel olarak DeFi alanındaki işlem platformları ile ilgili reklamlar yasaklı durumda.

Google’da bir kripto para borsası/cüzdanı için reklam vermek isteyenlerin Mali Eylem Görev Gücünde (FATF) kaydının ya da bankacılık faaliyetleri için izninin bulunması ve yerel bazdaki yasal yükümlülüklere uyum sağlaması gerekiyor.


Görsel: Google arama çubuğu (Pixabay, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!