Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grafiklere Göre Altcoin Sezonu Ne Zaman Başlıyor?

Bitcoin (BTC), hafta başında yaşadığı yükselişin ardından yeniden 30.000 dolar seviyelerinin altına gerilerken ve birçok altcoin elde ettiği kazançları kaybetti. Yatırımcılar ise olası altcoin sezonu için farklı senaryoları ele alıyor.

Yatırımcılar tarafından genel olarak kripto para piyasalarının Bitcoin’e bağlı olduğu kabul ediliyor. Bitcoin düştüğünde altcoinlerin genellikle takip etme eğiliminde olduğu, Bitcoin’de bir dip süreci başladığında ise altcoinlerin Bitcoin’in konsolidasyon aşamalarında yükselme eğilimi gösterdiği ve bunun genellikle bir altcoin sezonuna işaret ettiği düşünülür.

Bitcoin’in mevcut fiyat hareketleri olası bir altcoin sezonu için gerekli ortamın sağlanmadığını gösterse de yatırımcılar altcoin sezonuna işaret eden farklı senaryoları ele alıyor

ETH/BTC

PlanDeFi adlı Twitter kullanıcısı ve analist, yaptığı bir paylaşımda olası bir altcoin sezonu için ETH/BTC paritesinin 2016-2017 performansını 2021–2022‘deki performansıyla karşılaştıran bir grafiğe dikkat çekti.

Çok benziyor değil mi? Birikim> Breakout>Yükselen Kanal> Breakout. Piyasa artık daha büyük olduğundan sadece süreç daha uzun sürüyor.

Grafiğe göre bir sonraki altcoin sezonu temmuz ayından sonra başlayabilir ve 2022 yılının sonuna kadar sürebilir.

Fraktal

Altcoin piyasa değerinin geçmiş verilerini ele alarak bir grafik paylaşan El_Crypto_Prof,  grafikte piyasanın bir dönüm noktasına ulaşmış olabileceği yönündeki analizlere yer verdi.

Altcoinleri ele aldığımızda aşağıda paylaştığım senaryonun gerçekleştiğini görebiliyorum. Önceki döngüyle çok fazla benzerlik var. RSI da inanılmaz görünüyor. Bir sonraki dalga birçok kişiyi geride bırakacak. 

“Altsezon Göstergesi”

Altsezon Göstergesi, yatırımcıların piyasanın ne zaman “Bitcoin sezonu” ne zaman “altcoin sezonu” içerisinde olduğunu gözlemlemek için kullandığı daha metrik tabanlı bir yöntem sağlayan göstergedir.

Blockchaincenter tarafından sağlanan grafiğe göre bir altcoin sezonununun gerçekleşmesi için 75 değerinin üzerinde olması gereken metrik, şu anda 20 seviyelerinde bulunuyor.

Göstergenin geçmiş verilerine göre piyasanın Bitcoin sezonu içerisinde olduğunu gösterdiği bölgeden altcoin sezonu seviyesine çıkmasının en az iki ila üç ay sürdüğü ele alındığında bir altcoin sezonunun ağustos veya eylül ayına kadar başlaması muhtemel gözükmüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!