Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Opensea Suçlamaları Sonrası NFT’ler Menkul Kıymet Olarak Ele Alınabilir

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) eski avukatı Alma Angotti, Opensea’nin eski çalışanı hakkındaki “bilgi suistimali” suçlamalarının non-fungible tokenların (NFT) menkul kıymet olarak ele alınmasına kapı arayabileceğini söyledi.

Alma Angotti, 2 Haziran tarihinde TechCrunch’a yaptığı açıklamalarda Opensea eski çalışanının bilgi suistimali suçlamaları sonrasında NFT’lerin menkul kıymet olarak ele alınabileceğini söyledi.

Howey Testi kapsamında bir menkul kıymet olabilir. Bir NFT satın alıyorsanız ve fiyatın artacağını, ondan para kazanacağınızı umuyorsanız, bu menkul kıymetlerden çok farklı değil.

Howey Testi, bir işlemin kayıtlara tabi olan bir yatırım sözleşmesi veya menkul kıymet olup olmadığını belirlemek için kullanılır.

Angotti’nin bu düşüncesi, “bilgi suistimali” ifadesinin genellikle menkul kıymetler için kullanılmasına ve bu güne kadar kripto para birimleriyle ilgili hiç kullanılmamış olmasına dayanıyor.

Angetti açıklamalarında ayrıca suçlamaların şaşırtıcı olmadığını dile getirdi.

İşvereninizin gizli bilgilerini kötüye kullanmak dolandırıcılıktır ve bu dolandırıcılığın gelirlerini parasal sisteme aktarmak kara para aklamadır.

ABD Adalet Bakanlığı, 2 Haziran Salı günü yayınladığı basın duyurusunda OpenSea’nin eski yöneticilerinden Nate Chastain‘i içeriden elde ettiği bilgileri kişisel çıkarı için suistimal etmekle suçladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!