Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gram Altın Almanın Kolay Yolu Ponte Gold (GOLDp) Nedir?

Gram altın almanın kolay bir yolunu sunan Ethereum tabanlı GOLDp, somut olarak devlet lisanslı kasalarda saklanır ve Bitexen güvencesi ile kullanıcılara alım satım imkanı sağlar. GOLDp hakkında detaylara içeriğin devamında ulaşabilirsiniz.

GOLDp (Ponte Gold) Nedir?

GOLDp, her bir token’in 0,01 gram altın değerine eşit olduğu bir dijital varlıktır. Dayanak varlık olarak kullanılan fiziksel altın, 995 milyem ayarında (0.995 saflık derecesinde), LBMA tarafından akredite edilmiş rafineriler tarafından üretilen, global geçerliliğe sahip standart altın külçelerinden oluşmaktadır. GOLDp yatırımcılarına gram altının %1‘ine eşdeğer token alma fırsatı sunar. Bunun yanı sıra GOLDp’ye 1 doların altında bir bakiye ile bile yatırım yapmak mümkündür.

Satın alınan her bir token karşılığındaki altın Golden Global Bank aracılığıyla Loco London muadil banka hesaplarında veya Borsa İstanbul (BIST) Kıymetli Madenler ve Taşlar piyasasında fiziksel olarak tutulur. BIST nezdinde Golden Global Bank hesaplarında tutulan tüm altın külçeleri için BIST Connect web platformu üzerinden oluşturulabilen “kasa saklama raporu” evrakları mevcuttur.

Ponte Global likiditenin sağlanması için belirli bir piyasa hacmi oluşana kadar piyasa yapıcı rolü üstlenmekte, spot altın piyasası ve token fiyatı arasında fiyat istikrarını bozacak farklılıkların oluşumunu engellemek üzere alım satım işlemleri gerçekleştirmektedir. Golden Global Bank, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu lisanslı bir bankadır ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilgili yönetmelik ve kanunlarına uyum içinde çalışmaktadır.

Ponte Gold Token Ekonomisi ve Teknik Özellikler

Ethereum blockchaini üzerinde çalışan GOLDp, ERC-20 protokolüne göre üretilmiştir. ERC-20 altyapısı ile çalışan tüm Ethereum cüzdanlarında saklanabilme özelliğine sahiptir. Güvenli bir şekilde Ethereum blokzinciri üzerinde çalışmakta olan GOLDp tokenlerı, fiziksel olarak kasalarda saklanan altın miktarı ile 1:1 oranda üretilir ya da yok edilir. GOLDp’nin ilk arzı 1 milyon token olacak şekilde ayarlanmıştır.

Teknik bilgiler:

Projenin Adı: Ponte Gold

Projenin Belirteci: GOLDp

Başlangıç Arzı: 1.000.000.000

Basamak Sayısı: 2 (1 GOLDp Token, en fazla 2 basamaklı bir yapıya bölünebilir. Örneğin 1.15 GOLDp.)

İşlem Ücreti: 0

Projenin İnternet Sitesi: pontegold.com

Projenin İzahname Adresi: İzahname (White Paper) için buraya tıklayabilirsiniz.

GOLDp Nasıl Alınır?

GOLDp’yi 7/24 Bitexen borsası üzerinden satın almak ve satmak mümkündür. GOLDp satın almak isteyen okuyucularımız ilgili sayfaya buradan erişim sağlayabilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!