Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın (XRP) Geleneksel Finansı Devirecek Ödeme Sistemi Brezilya’da Faaliyete Geçiyor

Blockchain şirketi Ripple, başlangıçta ülkeler arası hızlı ve ucuz para aktarımına izin veren ürünü On-Demand Liquidity’yi (ODL) Brezilya ve Meksika arasında başlatıyor.

Ripple 18 Ağustos tarihinde resmi web sitesi üzerinde yaptığı açıklamada, Brezilya’nın yalnızca dövizle faaliyet gösteren ilk şirketi Travelex Bank’ın, müşterilerinin sınır ötesi transferlerini geliştirmek için Ripple ile ortaklık kurduğu duyuruldu. Travelex, başlangıçta ODL’i yalnızca Brezilya ve Meksika arasındaki gönderimlerinde kullanacağını ancak sistemi ABD ve Asya’ya da yaymaya çalıştığını belirtti .

Travelex Genel Müdürü Silvio Pegado, Brezilya’ya yılda 780 milyar dolardan fazla ödeme gönderildiğini bu nedenle Ripple’ın ucuz ve hızlı sınır ötesi ödeme yeteneğinden faydalanacak müşteriler için uygun bir pazar olduğunu belirtiyor.

Duyuruda, Ripple’ın ödeme sistemi ile Travelex’in yurt dışı ödemelerinde muhabir bankalara ihtiyaç duymayacağı belirtiliyor. Bu sayede Travelex, müşterilerine 7/24/365 ödeme ve transfer hizmeti sağlayabilecek.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse yaptığı açıklamada, Brezilya’nın Latin Amerika’da yayılmak için stratejik önemi yüksek bir nokta olduğunu açıkladı. Ayrıca Brezilya’nın kripto ve fintech inovasyonlarını teşvik eden girişimlere açık olması nedeniyle Ripple için oldukça önemli bir merkez olduğunu ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!