Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale: Bitcoin İçin 68 Trilyon Dolarlık Bir Potansiyel Var

Bugün Grayscale tarafından yayınlanan Bitcoin raporunda BTC’nin önümüzdeki 25 yıl içerisinde 68 trilyon dolarlık bir pazarda rol oynayabileceği belirtildi.

Kripto para araştırma firması Grayscale bugün Bitcoin yatırımcıları ile ilgili hazırladığı raporunu yayınladı. Firma bu raporu hazırlayabilmek için yaşları 25-64 aralığında olan bin farklı ABD vatandaşı ile görüştü. Anket katılımcılarının her biri, en az 10 bin dolarlık yatırım imkanı olan ve hanesinin yıllık geliri en az 50 bin dolar olan yatırımcılardan oluştu.

Yatırımcıların genel profili

ABD vatandaşlarının katıldığı bu ankete göre yatırımcılar arasında en az:

  • Yüksek lisans diploması alanların %29’u,
  • Lisans diploması alanların %22’si,
  • Üniversite diploması olmayanların ise %17’si Bitcoin’e yatırım yaptı.

Bitcoin’e yatırım yapmış olan yatırımcılar, ankete katılan toplam kişi sayısının %23’ünü oluşturdu. Bu kitle içerisindeki erkek yatırımcıların sayısı, kadın yatırımcılarınkinin iki katından fazlaydı.

İnsanlar neden Bitcoin alıyor?

Grayscale araştırmasına göre Bitcoin’e yatırım yapmış olan yatırımcıların %65’i, diğer piyasaların aksine kripto para piyasasına yüklü miktarda sermaye olmadan da giriş yapılabildiği için Bitcoin almayı tercih etti. Yatırımcıların %59’unu Bitcoin almaya iten şeylerden biri ise Bitcoin’in büyüme potansiyeli oldu.

Bu yatırımcıların kayda değer bir kısmı Bitcoin’i güvenli liman olarak tanımladı. Grayscale, bu yatırımcıların Kovid-19 pandemisinden ne kadar etkilendiğiyle ilgili bir soru sorduğunda Bitcoin yatırımcılarının %63’ü Kovid-19’dan etkilendiklerini açıkladı.

32 milyon kişilik bir pazar var

Grayscale Bitcoin’in Amerikan pazarındaki potansiyelini anlamak için yatırımcıların yüzde kaçının Bitcoin’e aşina olduğunu da ölçtü. Geçen yıl yapılan ankette yatırımcıların %53’ünün Bitcoin hakkında az da olsa bilgi sahibi olduğu açıklandı. Bu oran bu yılki ankette ise %62 olarak duyuruldu. Bir kıyaslama olması amacıyla, Bitcoin’in ulaşabileceği potansiyel pazarın geçen yıl 21 milyon; bu yıl ise 32 milyon yatırımcıdan oluştuğu düşünülüyor.

25 yılda 68 trilyon miras kalacak

Bitcoin’in genç nüfus arasında daha popüler olduğu biliniyor. Grayscale anketine göre de yaş aralığı;

  • 25-34 olanların %67’si,
  • 35-44 olanların %68’i,
  • 45-54 olanların %56’sı,
  • 55-64 olanların ise %30’u Bitcoin’e yatırım yapma ihtimalini değerlendiriyor.

55 ve üstü yaşta olan yatırımcılar Bitcoin almaya pek yanaşmasalar da Grayscale’e göre Bitcoin’in önünde büyük bir potansiyel bulunuyor. Bu potansiyel ise servet mirası ile açıklanıyor.  Cerulli Associates ve Coldwell Banker tarafından yapılan araştırmalar, ABD’deki yaşlı nüfusun önümüzdeki 25 yıl içerisinde genç nüfusa 68 trilyon dolar miras bırakacağını gösteriyor. Şu anda Y kuşağı olarak adlandırılan ve Bitcoin ile ilgilenen insanların serveti, 2030 yılına gelindiğinde şimdikine kıyasla beş kat büyümüş olacak.

Bitcoin ile ilgilenen yaş grubunun zamanla zenginleşmesi, bu insanların zamanla Bitcoin’e daha fazla yatırım yapabilecekleri anlamına gelebilir. 68 trilyon doların tamamının Bitcoin’e aktarılması mümkün olmasa da Bitcoin bu dev pazarda aktif bir rol oynayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!