Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale DeFi Fonuna Yeni Bir Altcoin Ekledi

Dünyanın en büyük kripto para yatırım şirketlerinden Grayscale, merkeziyetsiz finans (DeFi) fonuna Lido Finance’i (LDO) eklediğini duyurdu.

Grayscale 7 Temmuz tarihinde yayınladığı basın bülteninde, DeFi fonunun (DEFG) dağılımında değişikliğe gittiğini bildirdi. Şirket, değişiklik kapsamında fona LDO‘yu eklediğini açıkladı.

Verilen bilgilere göre toplamda 3,1 milyon dolarlık varlık bulunan DeFi fonu içerisinde LDO’nun ağırlığı %19,04 olarak belirlendi. LDO, bununla birlikte fon içerisinde en yüksek paya sahip ikinci kripto para oldu. Değişiklik ile birlikte fonun içerisinde yer alan kripto paraların güncel pay dağılımı %45,46 Uniswap (UNI), %11,53 Aave (AAVE), %10,82 MakerDAO (MKR), %7,03 Curve (CRV) ve %6,12 Synthetix (SNX) şeklinde oldu.

Resim

Grayscale, LDO alımına kaynak yaratabilmek için fon kapsamında yatırım yapılan diğer varlıklardan orantılı olarak satış gerçekleştirdiğini şu ifadelerle belirtti:

Grayscale, Coindesk DeFi Select Index metodolojisine uygun olarak DeFi fon portföyünü mevcut fon bileşenlerinin ağırlıkları ile orantılı bir şekilde belirli miktarlarda satış yaparak yeniden ayarlamış ve nakit gelirleri kullanarak Lido (LDO) alımı yapmıştır.

Yalnızca nitelikli yatırımcılara açık olduğu bildirilen fonun son 12 ayda %10,52, ilk günden bu yana ise %73‘ün üzerinde değer kaybettiği görüldü.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %12,1 değer kaybeden LDO, son 24 saat içerisinde %1,9 değer kazanarak yazım itibariyle 1,95 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!