Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale’den Bitcoin ve Ethereum İçin SEC’e 3 Yeni Başvuru

Dünyanın en büyük kripto para yatırım şirketlerinden Grayscale, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve gizlilik odaklı üç yeni borsa yatırım fonu (ETF) için başvuruda bulundu.

Grayscale 10 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Bitcoin, Ethereum ve gizlilik odaklı üç yeni fonu için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) belge sunduğunu açıkladı.

Şirket, Grayscale Funds Trust adında yeni bir iştirak kurduğunu ve yeni fonların kurulan bu tröst şirketi altında yönetileceğini belirtti.

Garyscale Global Bitcoin Composite ETF, Grayscale Ethereum Futures ETF ve Grayscale Privacy ETF olarak adlandırılan fonların sırasıyla borsada işlem gören Bitcoin odaklı veya Bitcoin tarafından desteklenen varlıklara, borsalarda işlem gören Ethereum vadeli sözleşmelerine ve blockchain tabanlı gizlilik teknolojileri üzerine çalışan şirket hisselerine yatırım yapacağı açıklandı.

Öte yandan Grayscale Funds Trust’ın kayıt beyanının henüz SEC tarafından yürürlüğe sokulmadığını ve işlem tamamlanana kadar fonların yatırımcılar tarafından satın alınamayacağını belirtti.

Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein konu hakkında yaptığı açıklamada, kurulan yeni fonun ekibin Grayscale’i sorumlu bir şekilde ölçeklendirme bağlılığına işaret ettiğini öne sürdü. CEO, Grayscale’in düzenlemelere tabi, geleceğe yönelik ürünler oluşturmaya ve yönetmeye devam edebilmesi için gerekli temelleri attıklarını söyledi.

Şirketin Global ETF Başkanı David LaValle, konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

ETF franchise’ımızı oluşturmak, özel bir ekip işe almak, ortaklıklarımızı genişletmek ve ETF ekosistemindeki konumumuzu güçlendirmek inanılmaz derecede heyecan vericiydi.

Grayscale’in SEC’ye açtığı spot Bitcoin ETF davasında şirket, düzenleyici kurumun keyfi ve mantıksız hareket ettiğini öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!