Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale’den Spot Bitcoin (BTC) ETF Davasında SEC’e Sitem: Yasalara Uygun!

Grayscale, devam eden Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) spot Bitcoin (BTC) ETF (borsa yatırım fonu) davasında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC)  sitemde bulundu.

Grayscale, GBTC’nin spot Bitcoin ETF’i olarak dönüştürülmesi talebinin SEC tarafından reddedilmesi üzerine açılan davada, bir itiraz özeti sundu. Grayscale tarafından District of Columbia Circuit Mahkemesi’ne sunulan özette, düzenleyici kurum tarafından öne sürülen gerekçe “keyfi ve mantıksız” olarak nitelendirildi ve “SEC yetkisini aşıyor” ifadelerine yer verildi.

SEC, itiraza gerekçe olarak Grayscale’in teklifinin dolandırıcılık ve manipülasyona karşı yeterince koruma sağlamadığı yönündeki bulguları öne sürdü. Grayscale adına açıklamada bulunan şirket yetkilisi Craig Salm, bu argümana karşı çıkarak “sunulan gerekçenin gelişigüzel olduğunu” ve GBTC’nin ABD Borsa Kanunu‘na uygun olduğunu belirtti.

GBTC ‘ı spot bitcoin ETF ‘e dönüştürme teklifimiz, yatırımcıları ve kamu çıkarlarını korurken dolandırıcılık ve manipülasyonu önlemek üzere tasarlandığından, Borsa Kanunu’nun gerekliliklerini karşılamaktadır.

Topluluğu dava hakkındaki gelişmelerden haberdar etmeye devam edeceğini belirten Grayscale yetkilileri, bir sonraki açıklamanın 2 Şubat tarihinde geleceğini beyan etti. Davanın ne zaman biteceği ya da bir sonraki karar mahkemesinin tarihi belli olmasa da yetkililere göre süreç 2023 yılının sonbaharına kadar uzayabilir.

Haziran ayında spot GBTC teklifini reddedilmesinin ardından Grayscale SEC’ye dava açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!