Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale’den Yine Coinbase’e Bitcoin Transferi: İşlemlerin Sırrı Ne?

Dünyanın en büyük dijital varlık yöneticilerinden Grayscale, tekrardan harekete geçerek ABD’li kripto para borsası Coinbase’e 9.840 Bitcoin gönderdi.

Son 3 gündür Coinbase’e yaptığı yüklü miktarda Bitcoin (BTC) transferleriyle dikkat çeken Grayscale, bu işlemlere bir yenisini ekledi.

On-chain analiz platformu Arkham Intelligence tarafından aktarılan verilere göre 18 Ocak TSİ 17.15 sularında harekete geçen Grayscale, Coinbase’e yaklaşık 420 milyon dolar değerinde 9.840 bin Bitcoin transfer etti.

Varlık yöneticisi son olarak 17 Ocak günü Coinbase’e 790 milyon doları aşkın değere sahip 18.638 Bitcoin taşıyarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Analistler Grayscale’den yaşanan çıkışların, uzun süredir değer kaybeden ve henüz geçen hafta spot Bitcoin fonuna çevrilen Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ile bağlantılı olabileceğine işaret etti. GBTC yatırımcılarının satış yapıyor olabileceği belirtilirken bununla birlikte kapanan prim oranından kaynaklı yatırımcıların kar satışı yaptığı öngörüldü.

Bitcoin fiyatı Grayscale’in bu transferi karşısında gözle görülür bir tepki vermedi. CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,4 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 42.535 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!