Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale’in Ethereum Fonunda Tarihi Dip Görüldü: Yüzde 60!

Digital Currency Group’a bağlı Grayscale tarafından kurulan Grayscale Ethereum Trust (ETHE), tüm zamanların en düşük seviyesine kadar geriledi.

Kurumsal yatırımcılar, doğrudan ether (ETH) satın almak yerine geleneksel bir yatırım aracına benzer şekilde yönetilen Grayscale Ethereum Trust’ı tercih edebiliyorlar.

Ancak bu fondaki payların, fonun net varlık değerine kıyasla olan değeri, 2020’nin sonundan beri düşüş gösteriyor. Bu düşüş, özellikle geçtiğimiz yılın son çeyreği içerisinde hızlanmaya başladı.

ETHE payları artık net varlık değerine kıyasla yaklaşık %60 oranında indirimli fiyattan değer görüyor. Bu da Grayscale Ethereum Trust için tarihi bir dip noktasını temsil ediyor.

Sektör uzmanlarına göre ETHE’de görülen bu düşüş, birkaç farklı sebeple açıklanabilir. Bu sebepler arasında spot ether piyasasına yatırım yapacak borsa yatırım fonlarının (ETF), en azından yakın gelecekte onaylanmasının pek muhtemel olmaması ve kripto para piyasasına yönelik duyulan genel beklentilerin olumsuz yönde olması yer alıyor.

Ethereum Trust’ın yanı sıra, Grayscale Bitcoin Trust da pek iyi bir performans sergilemiyor. Bu trusttaki indirim oranı Aralık 2022’de %50’ye dayanmıştı. Bu oran günümüzdeyse %45 seviyesinde.

Grayscale’in bağlı olduğu Digital Currency Group, bu hafta şirket CEO’su Barry Silbert’ın, Gemini’nin kurucusu Cameron Winklevoss ile atışması ile gündeme geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!