Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Guggenheim CIO’su Bitcoin’de Yüzde 50’lik Düzeltme Bekliyor

Guggenheim CIO’su Scott Minerd, Bitcoin’in son dönemlerde yaşadığı yükselişin bir düzeltmeye yol açabileceğini söyledi. Uzun vadede bullish tavrını koruyan isim, fiyatın 20.000 ile 30.000 dolar aralığına çekilebileceğini açıkladı.

Guggenheim CIO’su, kripto para piyasasına ilişkin güncel görüşlerini CNBC ile paylaştı. Bitcoin’de fundamentalların göz ardı edilmeye başlamış olabileceğini düşünen Minerd, “Bence Bitcoin’de büyük bir düzeltme yaşamak zorundayız.” dedi.

Fiyatta %50’lik bir gerileme bekliyor

Bitcoin, geçtiğimiz hafta sonu 60.000 dolardan düştükten sonra kısa süreliğine 52.000 doların altına gerilemişti. Bitcoin, CoinDesk endeksine göre haftanın ortasında 55.484 dolardan işlem görüyor.

310 milyar dolarlık Guggenheim’ın yöneticilerinden Minerd, fiyatın “%50’lik bir düşüşle 20.000 ile 30.000 dolar aralığına kadar gerileyebileceğini” açıkladı.

Uzun vadede bullish kalmaya devam

Bitcoin için yapılan bu düşüş uyarısı, uzun vadeli bir tahmin değil. Minerd, “Bitcoin’i ilginç yapan şey, bu gibi düşüşleri daha önce de görmüş olmamız.” diyerek bu gibi düzeltmelerin “daha uzun vadeli bir boğa piyasası” için normal olduğunu dile getirdi.

Minerd, şubat ayında CNN’den Julia Chatterley’e konuşup Bitcoin’in uzun vadede 400.000 ile 600.000 dolar aralığına kadar yükselebileceğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!