Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Guggenheim Yöneticisi Minerd, Bitcoin’i (BTC) “Dot-com Balonu”na Benzetti: Düşüş Devam Edecek

Küresel yatırım ve danışmanlık firması Guggenheim Partners’in yöneticilerinden Scott Minerd, Bitcoin’i (BTC) 2000’li yılların başında yaşanan Dot-com balonuna benzetti ve düşüşün devam edeceğine dair iddialı açıklamalarda bulundu.

Guggenheim Partners‘in baş yatırım sorumlusu Scott Minerd, geçtiğimiz günlerde Bloomberg‘e yaptığı açıklamada Bitcoin üzerindeki düşüşün devam edeceğini vurguladı. Minerd, kısa vadede kripto paralar üzerinde yükselişlerin görülebileceğini fakat halihazırda çok büyük bir “düzenleyici baskısı” olduğu gerçeğinin altını çizdi.

Scott Minerd tarafından Bloomberg’e yapılan açıklamanın detayları şu şekilde:

Bence bu ‘balon’ daha da sönecek ve burada kimin kazanan ve kimin kaybeden olduğunu belirlemek için Dot-com balonunun çöküşüne benzer bir sürece şahit olacağız. Ekosistemi henüz tamamen temizlediğimizi sanmıyorum.

Dot-com balonu olarak nitelendirilen ve Minerd’ın bir numaralı örneği olan söz konusu kriz, gelişen bilgisayar ve internet teknolojilerine yatırım yapan risk sermayesi şirketlerinin yatırımlarının geri dönüşünü sağlayamamaları sonucunda bu sektörlerden çekilmeleri ile 2000’li yılların başlarında yaşandı. Bitcoin’in 10 yıldan uzun süreli geçmişi göz önüne alındığında, çok daha kısa sürede parlayıp sönen Dot-com balonu ile kıyas yapmak bir çok profesyonel yorumcuya göre adil bir karşılaştırma değil.

Söyleşisinin devamında dün yapılan FED açıklamalarına da değinen Minerd, FED başkanı Jerome Powell‘ın iddialarına karşı çıkarak ABD’nin bir resesyon süreci içerisinde bulunmadığını söylemenin zor olacağını ifade etti. Minerd, geçtiğimiz aylarda yaptığı başka bir tahminde 8.000 dolar seviyesinin Bitcoin’in “nihai dip noktası” haline gelebileceğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!