Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether: Rezervlerimizde Çin Finansman Bonoları Yer Almıyor

Çinli emlak şirketlerinde yaşanan likidite sıkıntısı, çinli finansman bonolarına dair şüpheler doğurmaya başladı. Stablecoin ihraççısı Tether, hazinesinde Çin finansman bonosu bulundurmadığını açıkladı.

Geçtiğimiz yıllarda büyük ölçüde borçlu olan Çinli gayrimenkul şirketlerinin borçlarını ödeyemeyerek temerrüde düşmesiyle beraber kırılganlaşan Çin borç piyasası son zamanlarda yatırımcılar tarafından oldukça riskli görülüyor. Bu sebeple piyasanın en büyük stablecoin ihraççısının hazinesi sorgulanıyor.

Tether bu spekülasyonlara karşılık resmi websitesinden 27 Temmuz tarihinde yaptığı açıklamada, yanlış bilgilerin yayılmasının piyasa için büyük bir tehdit olduğunu yalnız sektörün itibarını sarsmakla kalmayıp topluluğun her bir üyesini endişeye sevk eden bir potansiyel tehlike olduğunu, spekülatörlerin bunu akıllarında tutmaları gerektiğini söylediler ve spekülatörlerin yanıldığını ifade ettiler.

Blog yazısına göre, Tether’in hazinesinde Çin finansman bonosu bulunmuyor ayrıca toplam finansman bonosu riski de ağustos 2022’nin sonuna kadar 200 milyon dolar daha düşürme planı ile birlikte 3,7 milyar dolara düşürüldü. Tether, kasım 2022’de ise hazinesindeki borçlanma araçlarının payını 0‘a indirecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!