Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Afrika Kripto Paraları “Finansal Ürün” Olarak Nitelendirdi

Güney Afrika Cumhuriyeti Finansal Sektör Davranış Otoritesi (FSCA), kripto varlıkları “finansal ürün” olarak nitelendirdi.

Günay Afrika’nın finans sektörü regülatörü FSCA tarafından 19 Ekim tarihinde paylaşılan bir raporda, kripto varlıklar resmi olarak “finansal ürün” olarak kabul edildi. Afrika’nın önde gelen ülkelerinden biri tarafından kripto varlıkların tanınması sektörün geleceği açısında umut veren bir gelişme olarak yorumlandı.

Bu yeni tanımlamayla birlikte, kripto varlıkların Güney Afrikalı yasa düzenleyiciler tarafından daha kontrol edilebilir bir hale geleceği tahmin ediliyor. 2022 Mali Müşavirlik ve Aracılık Hizmetleri Yasası kapsamında devreye giren değişikliğin dünya çapındaki öncü ülkelerin kripto regülasyonuna dair çalışmalarını hızlandırdığı bu döneme denk gelmesi şaşırtıcı değil.

FSCA tarafından yapılan bu bildirim, bir kripto varlığın niteliğine dair net açıklamalar getiriyor. Finansal otorite kripto varlıkların, elektronik olarak alınıp satılabilen, aktarılabilen ve saklanabilen ancak herhangi bir kuruluş tarafından yayınlanmayan “değerin dijital bir temsili” olduğunu belirtiyor.

Eylül ayında yayınlanan Chainalysis 2022 Küresel Kripto Benimseme Endeksi’ne göre, Güney Afrika kripto paraların benimsenmesi noktasında dünya çapında 30. sırada yer alıyor. Çeşitli tahminler, Güney Afrika nüfusunun yaklaşık %10-13’ünün kripto sahibi olduğunu söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!