Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra (LUNA) Çöküşünden Etkilenen Yatırımcılar CEO Do Kwon’un Yerini Arıyor: Dubai İlk Seçenekler Arasında

Geçtiğimiz mayıs ayında yaşanan LUNA ve UST çöküşünde birikimlerini kaybeden yatırımcılar, kolluk kuvvetlerinin ünlü CEO Do Kwon’u uzun süredir bulamaması üzerine kendi araştırma gruplarını kurdular.

Financial Times’ın 19 Ekim tarihli raporuna göre, kolluk kuvvetlerinden umudu kesen yatırımcıların bir kısmı UST Tazminat Grubu (URG) adlı 4.400 kişilik bir grup kurdu. Grup, halihazırda bulabildikleri ipuçlarını değerlendirerek Do Kwon’un yerini tespit etmeye çalışıyor.

Mayıs ayında TerraForm Labs’ı dava etmek için kurulan grup, zamanla Do Kwon’a erişilememesi sebebiyle amaçlarını Do Kwon’un yerini bulmaya doğru yöneltti. Üyeler, CEO Singapur’da ikamet ederken bir dedektiflik şirketi ile çalışarak evini tespit edebildiklerini ancak ülkeden ayrıldıktan sonra izin kaybettiklerini belirtti.

Grup üyeleri, Kwon’un şu an Rusya, Dubai veya Azerbaycan gibi ülkelerde veya açık denizde bir yatta ikamet ediyor olabileceğini öne sürdü. Öte yandan bir başka kullanıcı ise Dubai’nin nispeten daha gevşek suçlu iade politikası ve kripto para dostu tutumları ile Do Kwon için en mantıklı seçeneklerden biri olduğunu öne sürdü.

URG’nin farklı ülkelerden birçok üyesi olduğunu belirten bir katılımcı, Kwon’a yakın çok fazla üyeleri bulunduğunu ve onu yakalamalarının artık an meselesi olduğunu ifade etti.

URG’nin araştırma faaliyetleri, türünün ilk örneği değil. Daha öncesinde de internette bir grup insanın bir araya gelerek kayıp ve kaçakları aradığı vakalara rastlandı. 2012 yılında internette bir grup insan Luka Magnotta adlı katilin yakalanmasına yardımcı olmuştu. Daha sonrasında olay belgeselleştirildi “Kedilere Bulaşmayın: İnternette Katil Avı” adıyla yayınlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!