Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tesla Üçüncü Çeyrek Raporunu Yayınladı: Bitcoin (BTC) Varlıklarında Değişiklik Yapmadı

Elektrikli araç devi Tesla,  2022 yılının üçüncü çeyreğine dair finansal raporlarını paylaştı. Şirket, üçüncü çeyrek raporuna göre elindeki Bitcoin’lerin (BTC) hiçbirini satmadı ya da yeni alım yapmadı.

Milyarder yatırımcı Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla20 Ekim tarihinde 2022 yılı üçüncü çeyreğine ait finansal raporlarını paylaştı. Şirket üçüncü çeyrek raporuna göre elindeki Bitcoin’lerin hiçbirini satmadığını ya da yeni alım yapmadığını açıkladı. Raporda, Bitcoin varlıkları üzerinden herhangi bir kazanç ya da zarar bildirilmedi.

Tesla ikinci çeyrek raporunda elindeki Bitcoin’lerin  936 milyon dolarlık kısmını satarak 64 milyon dolar kazanç sağladığını duyurmuştu. Bununla birlikte şirket, herhangi bir Dogecoin satışı yapmadığını da raporuna eklemişti. Şirketin halihazırda elinde yaklaşık 218 milyon dolar değerinde Bitcoin bulunuyor.

Şirketin net geliri, geçen yılın aynı dönemine kıyasla iki katından fazla artarak 3.33 milyar dolara ulaşırken, otomotiv geliri ise bir önceki yılın üçüncü çeyreğine kıyasla %55 arttı ve 21,5 milyar dolara ulaştı. Her ne kadar Tesla şirketi yükseliş yönlü bir grafik çizse de açıklanan raporlar Wall Street’in 22,09 milyar dolarlık beklentisinin altında kaldı. Üçüncü çeyrek raporunun duyurulmasının ardından şirkete ait hisseler yaklaşık %5 düştü.

Katıldığı basın açıklamasında global finansal durum hakkında yorumlarda bulunan Musk şu ifadelere yer verdi:

Çin, çoğunlukla emlak piyasalarında bir tür durgunluk yaşıyor ve Avrupa’da enerji kaynaklı bir tür resesyon var. Fed’in faiz oranlarını gereğinden fazla artırmasına rağmen, Kuzey Amerika’nın sağlığı oldukça iyi durumda ancak bence eninde sonunda bunu anlayacaklar ve tekrar aşağı çekecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!