Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Afrika’daki Yeni Yasa Tasarısı Kripto Para Şirketlerini Zora Sokabilir

Güney Afrika‘da yeni açılan şirketler, hükümetin sunduğu özel bir vergi programından yararlanabiliyorlar. Bu program, yeni açılan şirketlerin daha az gelir vergisi ödemesini sağlıyor. Hükümet, bu programı “Güney Afrikalı şirketleri” kalkındırmak ve vatandaşları şirket açmaya teşvik etmek için başlattı.

Ancak Bowman’ın yetkili isimlerinden olan Robert Hare tarafından verilen bilgilere göre Güney Afrika’daki bu vergi programı ilerleyen zamanlarda ciddi değişimler yaşayabilir. Bu yılın Temmuz ayında söz konusu vergi programında bir değişiklik yapılması önerildi ve bu öneride kripto paralar ‘finansal araç’ olarak tanımlandı.

Eğer bu değişiklik onaylanırsa, kripto para sektöründe faaliyet gösteren Güney Afrika merkezli şirketler, hükümetin sunduğu vergi avantajından faydalanamaz duruma gelecekler.

Vergi Zorluğu

Teknoloji sektöründe bir şirket açıp ilerlemek zaten başlı başına zor. Bu konuda en çok sorun yaşayan şirketler genelde teknoloji sektörünün pek gelişmemiş olduğu ülkelerde bulunuyor.

Hare, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda yeni sunulan yasanın onaylanması durumunda Güney Afrika’da kripto para şirketi açmanın pek mantıklı olmayacağını söyledi. Kendisinin yorumu şu şekilde:

“Güney Afrika’nın ekonomisini geliştirmesi ve istihdam sağlaması gerekiyor. Güney Afrika, fintech alanında Afrika’nın lideri haline gelmeyi başarırsa ve Dünya genelindeki girişimcileri Güney Afrika’ya çekecek yeni yasalar hazırlayabilirse bu hedefleri yerine getirebilir. Kripto paraların finansal araç olarak sayılmalarına yönelik sunulan öneri, şu an için gereksiz bir adım olur.”

Hükümete sunulan yasalar şu an için hala yasa tasarısı olarak değerlendiriliyorlar. Dolayısıyla şu an için pek kesin bir şey söyleyemiyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment