Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Afrika’dan Kripto Para Borsalarına Lisans İçin Yıl Sonuna Kadar Süre!

Güney Afrika finansal regülatörü FSCA, ülkede faaliyet göstermek isteyen kripto para borsalarının yıl sonuna kadar lisans alması gerekeceğini belirtti.

Bloomberg’ün haberine göre Finans Sektörü Davranış Otoritesi (FSCA) Başkanı Unathi Kamlana yakın zamanda yayınlanan bir röportajda, ülkede faaliyet göstermek isteyen veya faaliyetlerine devam etmeyi planlayan kripto para borsalarının yıl sonuna kadar lisans alarak regülatöre kaydolması gerekeceğini söyledi.

Başkan FSCA’nın lisans taleplerini kabul etmeye başladığı tarihten bu yana 20’den fazla borsadan başvuru aldığını ve son müracaat tarihi olan 30 Kasım’dan önce daha fazla katılım beklediklerini bildirdi.

Unathi Kamlana, son başvuru tarihi geçtikten sonra lisanssız bir şekilde faaliyetlerine devam eden kuruluşlar için çeşitli kapatma ve para cezaları vermeyi planladıklarını belirtti. Geçtiğimiz sene kripto paraları finansal varlıklar olarak görmeye başladığını açıklayan Güney Afrika, bu noktada kripto borsalarının ve kripto para kuruluşlarının faaliyetlerine izin verse de yatırımcıları korumak için çeşitli önlemler alınacağının da altını çizdi.

Başkan, kripto para sektörünün potansiyel olarak büyük finansal riskler içerdiğine işaret ederken bu kapsamda alınacak tüketici koruma önlemlerinin içerisinde halkın bilinçlendirilmesi ve eğitilmesinin de olacağını dile getirdi ve kripto para birimlerinin riskleri konusunda şu ifadeleri kullandı:

Bu alan oldukça fazla para kaybedebileceğiniz bir alandır, bu yüzden kendinizi ona maruz bırakmadan önce iki kez düşünmelisiniz.

Güney Afrika geçtiğimiz yılın temmuz ayında kripto para borsalarını regüle etmeye hazırlandığını açıklamış ve bu sürecin 12 ila 18 ay arasında sürebileceğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!