Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Afrika’nın Köklü Alışveriş Zinciri Pick n Pay Bitcoin Kabul Etmeye Başladı

Güney Afrika’da en büyük kazanç aracı olarak Bitcoin‘in görüldüğü bu günlerde, başkent Cape Town‘daki Pick n Pay bugün başlayacak ödemeler için kripto para birimi kabul edeceğini açıkladı.

Pick n Pay 1967 yılında kurulmuş, köklü bir perakende alış veriş zinciri olarak Güney Afrika‘da hayatını sürdürüyor.

Bitcoin ile ödeme sistemi, yapılan ödemeleri farklı para birimlerinde işleme koyabilmeye olanak sağlayan bir yazılım platformu olan Electrum tarafından geliştirildi ve güç veriliyor. Pick n Pay’in İcra Direktörü Jason Peisl şunları söyledi:

“Pick n Pay’de başlıca önem verdiğimiz şeylerden birisi değişimi benimsemek, yenilik ve liderliği teşvik etmektir. Kripto para ve Bitcoin hala nispeten yeni ödeme kavramları, ancak böylesi anternatif ödeme yöntemlerini nasıl kabul edebileceğimizi etkin bir şekilde gösterebildik.”

Bitcoin kabulünün yayılması

Ödeme yöntemi olarak artış devam ederken, Bitcoin’in toplam piyasada değeri de artmaya devam ediyor. Bu genel olarak Bitcoin’in kabulünün arttırılması için kritik bir husus.

Genel kabul, beraberinde daha fazla farkındalık seviyesi ve dolayısıyla daha fazla kullanım seviyesi getiriyor. Olumsuz haberlere rağmen, Bitcoin dünyada hala kabul görüyor ve yayılmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment