Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Amerika’nın En Büyük Yatırım Bankası, Kripto Para Çıkarıyor

Latin Amerika bölgesinin en büyük yatırım  bankası olan Banco BTG Pactual SA’nın, Blockchain temelli kendi senet tokenini çıkarmak için hazırlıklarını tamamladığı ifade edildi.

ReitBZ adı verilen kripto paranın, Brezilya’daki gayrimenkul ve emlak sektöründeki ürünler ile destekleneceği ifade edilirken; bankanın bu sayede kurumsal yatırımcılara, gayrimenkul piyasasının kapılarını daha ucuz ve masrafsız bir şekilde açmayı planladığı kaydedildi.

BTG’nin bu kripto para projesini yürüten birimin başında yer alan Andre Portilho, konu ile ilgili yaptığı açıklamada banka olarak kripto paralara bundan birkaç yıl önce ilgi duymaya başladıklarını ve konu ile ilgili araştırma yaptıklarını söylerken; şunları ekledi:

”Bitcoin ve diğer kripto paralar ile ilgili olarak uzunca bir süredir çalışmalar yaptık ve onların performanslarını gözlemledik. Açıkçası hem BTC, hem de diğer lider kripto paralar son derece volatil durumdalar. Biz de şansımızı bu token ile denemek istedik.”

Bankanın bu tokeni yatırımcılara dağıtmak için ICO metodunu seçeceği de kaydedildi. ReitBZ adlı kripto paranın satışından ise banka, yaklaşık 15 milyon dolarlık bir gelir bekliyor.

ICO’nun ETH’ye ek olarak Gemini Dollar ile de alınabileceği ifade edilirken; emlak piyasasında zarar görmüş varlıkların onarımından elde edilen gelirlerin bu sayede dağıtılacağı da kaydedildi.

Yine son olarak, Brezilya bankası dışında Japon bankacılık devi Mizuho da, yaptığı açıklama ile kendi stabil kripto parası olan J Coin’i, Mart’ta çıkaracağını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment