Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Telegram TON Ağı 2019 Yılının Ekim Ayına Kadar Çıkmazsa, Tokenler Geçersiz Hale Gelecek!

Yeni ortaya çıkan bir iddiaya göre, Telegram‘ın Gram tokenleri için yapılan satınalma anlaşmalarına bağlı olarak eğer Telegram’ın TON Ağı 2019 yılının 31 Ekim tarihine kadar piyasaya çıkmazsa, geçersiz hale gelecek ve kullanılamayacak. Söz konusu iddia ise 21 Şubat tarihinde Telegram’ın satınalma anlaşması kaynak gösterilerek CoinTelegraph kaynağı tarafından gündeme getirildi.

Gram tokenlerinin satın alımı hakkında yapılan anlaşma metni içerisindeki maddelerde, farklı yetki bölgeleri için farklı kuralların geçerli olabileceği belirtilse de, ağın 31 Ekim 2019 tarihine kadar piyasaya çıkmaması durumunda kontratın geçersiz ve boş kabul edileceği belirtilmekte.  İlgili belgede mesajlaşma uygulaması Telegram ve onun kurucusu Pavel Durov’un isimleri yer alsa da, belgede herhangi bir imza veya tarih yer almıyor. Belge bunun yanı sıra Telegram’ın kayıtlı olduğu Britanya Virjin Adaları tabanı bir hukuk bürosunun adresini içermekte.

Konuyla ilgili kaynakların yakın zamanda aktardığı bilgilere göre ise, TON 2019 yılının Mart ayı gibi piyasaya çıkabilir. Söz konusu kaynaklar Durov’un TON’u piyasaya çıkış tarihi hakkında kesin bir tarih belirtmekten kaçındığını ve Mart ayının da değişime uğrayabileceğini vurgulamakta. Bunun yanı sıra Rus yayın kaynağı The Bell’in aktardığı bir habere göre ise yatırımcılara TON’un %90 oranında hazır olduğu iletildi ancak olası gecikmeler ”bu sektörün doğası” gereği mümkün olarak belirtildi.

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından birisi olan Telegram’ın kripto para birimi ve blockchain ağı merakla ve heyecanla beklenen gelişmelerden birisi ve bunun en büyük sebebi Telegram ICO’sunun rekor seviyede fon toplaması olarak görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment