Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kıbrıs’tan Blockchain Hamlesi: Yenilik Merkezi Kuruluyor

Dünya genelinde kripto para ve Blockchain sektörlerini takip eden, bu teknolojilerin sunabilecekleri imkanlardan faydalanmayı düşünen pek çok hükümet var. Bu sektörleri araştırmak için adım atan ülkeler arasında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi de katıldı.

Stratejik konumuyla dikkat çeken Güney Kıbrıs, geçtiğimiz yıllarda özellikle yeni geliştirilen teknolojiler için epey ilgi çekici bir ülke haline geldi. Güney Kıbrıs’ın teknolojik açıdan çeşitli imkanlar sunuyor olması, Blockchain projelerinin de ülkeye geçiş yapmasına yol açtı.

Güney Kıbrıs’taki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (CySEC) de ülkedeki Blockchain akımının hızlanmasıyla birlikte sektörü yakından takip etmeye başladı ve Blockchain için özel bir yenilik merkezi oluşturmaya karar verdi.

CySEC’in başkanı olan Demetra Kalogerou, çeşitli Blockchain projelerinin açılacak bu yeni merkez sayesinde birbirleriyle iletişim halinde olabileceklerini belirtti. Blockchain şirketleri bu merkez sayesinde CySEC ile de etkileşim kurabilecekler. CySEC de bu merkezde yer alan projeler sayesinde Blockchain teknolojisi hakkında daha verimli bir araştırma yapabilecek.

Kripto Para Düzenlemeleri

Açılacak yenilik merkezi hakkında konuşan Kalogerou, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda kripto para düzenlemeleri hakkında da konuştu. Kalogerou, yaptığı açıklamalarda CySEC’in kripto para sektörüne getirilebilecek düzenlemelerle ilgili çeşitli araştırmalar yaptığını vurguladı. Kalogerou’ya göre CySEC özellikle mevcut yasaların kullanıcıları korumaya yetip yetmeyeceğini araştırıyor.

Kalegerou, bu alanda atılacak adımların hiçbir şekilde aceleye getirilmeyeceğini ve her adımdan önce olabildiğince fazla araştırma yapılacağını da belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment