Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore 2017 Yılında Kripto Para Alım-Satımından 648 Milyon Dolar Gelir Elde Etti

2017 yılına dair yeni gelen hükumet rakamlarına göre Güney Kore, yarısından fazlası Upbit olmak üzere borsalardan vergilendirilebilir 648 milyon dolarlık alım-satım geliri elde etti.

Koreli milletvekili Park Kwang-On tarafından yerel bir medya kuruluşunu bildirilen verilerde 2016 yılında 9.3 milyon dolarlık toplam ticaret hacmi %8025 artış ile 2017 yılında 648 milyon dolara kadar ulaştı.

2017 Aralık ayından itibaren başlayan Güney Kore hükümetinin kripto para ticareti konusundaki tehditlerinden önce, piyasa oldukça hareketli ve canlı geçmekteydi.

Yeni yönetmeliklerin yürürlüğe girmesiyle beraber 2017 yılı bir geçiş yılı olarak görevini tamamladı. 2018 Ocak ayında Koreli milletvekillerinin geçtiğimiz dönemde elde edilen gelirlerin %24‘üne karşılık gelen kurumlar vergisi ve gelir vergisinde yeniden düzenleme talepleri oldu.

Upbit, 2017 yılında en büyük büyümeye ulaşan kripto para borsası oldu ve %52.9‘luk bir pazar hacmine ulaştı. Upbit’i ise sırasıyla Bithumb, Coinone ve Korbit takip ediyor.

Geçtiğimiz yıl güvenlik sorunları ile sık sık gündeme gelen Bithumb, geçtiğimiz ay online alışveriş şirketi WeMakePrice ile yaptığı anlaşmanın ardından 297 milyon dolarlık bir büyüme elde etti.

Hükumetin yaptığı açıklamalara göre, Mart ayını sonuna kadar tüm ödemelerde kurumlar vergisi ve Nisan ayının sonunda tüm ödemelere gelir vergisi de dahil edilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment