Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anonim Bitcoin Yatırımcısı 400 Milyon Dolarlık Bitcoin Aldı

Kripto para piyasasında cebi gerçekten oldukça derin olan bazı yatırımcılar olduğunu biliyoruz. Bundan yalnızca 10 gün önce de bu yatırımcılardan biri tabiri caizse sahalara indi ve toplamda 400 milyon $ değerinde Bitcoin satın aldı.

Kripto paralar 2018 yılına kötü başlamışlardı ancak son birkaç günde piyasada bir artış yaşandığını görüyoruz. Bazı ülkelerin yasal düzenlemeler konusunda piyasada yarattığı belirsizlikler, kullanıcıların yatırımlarının güvenliğinden endişelenmeleri derken en büyük kripto paralar %50’ye kadar varan düşüşler yaşadılar. Dolayısıyla da pek çok yatırımcı sahip olduğu yatırımı satıp piyasaya elveda dedi ancak herkes değil.

6 Şubat’ta piyasanın durumuna baktığımızda Bitcoin’in fiyatının 6 bin $’ın altında olduğunu görüyoruz. Bu fiyat şu anda 11 bin $. Fiyatta yaşanan bu artışın ardında yatan birkaç sebep gösterilebilir ancak bu sebeplerin sanıyoruz ki en barizi ABD’deki yetkililerden sayısı gittikçe artmaya başlayan kripto para açıklamaları.

400 milyon $ gibi devasa bir satın alım gerçekleştiren yatırımcı Tetras Capital kurucusu Alex Sunnarborg’un da ilgisini çekti ve kendisi şu şekilde yorum yaptı:

“Bu büyük alıcının kim olduğundan emin değilim ama düşüşten ve ABD ile Asya’dan düzenlemeye yönelik açıklamalar geldiğinden beri pek çok kişi dipten satın aldı.”

Bu satın alımı kimin yaptığını tabii ki biz de bilmiyoruz ama Bitcoin’in doğası sağ olsun kullandığı adresi görebiliyoruz: 3Cbq7aT1tY8kMxWLbitaG7yT6bPbKChq64. Bu adres 9-12 Şubat arasında Bitcoin satın aldığı ve bu zaman diliminde hesaptaki Bitcoin miktarı 55,000’den 96,000’e çıktı.

180219-annonymous-trader-bitcoin-embed1180219-annonymous-trader-bitcoin-embed1180219-annonymous-trader-bitcoin-embed1

Adresteki Bitcoin miktarı 55,000’den 96,000’e yükseldi (nypost.com)

360 Blockchain USA’nın başkanı olan Jeff Koyen de konu hakkında yorum yaptı ve şöyle söyledi:

“400 milyon $’lık balina komplo teorilerini seven ve Telegram kullanan yatırımcıları gaza getirmiştir.”

“Bitcoin 6,000 $ düzeyine düştüğünde Wall Street’in kan kokusu alıp piyasaya girdiğine inanıyorum.”

Bitcoin fiyatının şu an artış halinde olduğunu düşünürsek bu yatırımı yapan kişi ciddi bir kar elde ediyor.

Kaynak: nypost

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment