Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Başkanı: Regülasyon, Bizim İçin Hayat Memat Meselesi

Güney Kore başkanı Moon Jae In, yaptığı açıklamada Blockchain alanında yapılan regülasyonların ülke için hayati bir önem taşıdığını söyledi.

Blockchain gibi yeni teknolojilerin iyi bir şekilde regüle edilmesi gerektiğini ifade eden başarılı isim, Busan şehrinin de bu alanda inovasyonunun önünü açacak bir merkez olarak seçildiğini ifade ederken, Endüstri 4.0 devriminde, Güney Kore’nin de yerini almak için ciddi bir hamle yaptıklarını söyledi.

Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada başkan Moon, şunları söyledi:

”Blockchain gibi teknolojileri doğru bir şekilde regüle etmek, bizim için hayat memat meselesi. Bu çok temel bir gereklilik. Şu anda tüm sektörler ve endüstriler ciddi bir şekilde değişiyor ve bu değişim çok hızlı oluyor. Bizim de ülke olarak bu alanda gerekli hamleleri yapmamız şart. O sebeple bu konuyu çok önemsiyoruz.”

Güney Kore başkanı Moon, aynı zamanda ülke olarak şu anda Blockchain teknolojisini derinlemesine araştırdıklarını ve bu konuda ciddi bir araştırma yaptıklarını açıkladı. Başarılı isim, ayrıca Blockchain teknolojisine potansiyel kullanım alanları yaratmak çabasında olduklarını söylerken, bu sayede ülkede farklı iş alanları oluşabileceğini ve bunun da istihdamı arttırma noktasında ellerini güçlendireceğini sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment