Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Bilişim Bakanlığı, Altı Aylık Blockchain Gençlik Eğitim Kursunu Duyurdu

9 Ağustos tarihinde yapılan bir basın açıklamasına göre, Güney Kore hükümeti içerisinde blockchain‘in de olduğu yeni alanlarda genç yetenekleri ortaya çıkarmak için bir program başlatacaklarını duyurdu.

Bu program 11 Haziran ile 11 Temmuz arasında yapılmış olan ilk pilot projenin başarılı olması sonrası yapılacak ikinci proje olarak tasarlandı.

Proje temel olarak Güney Kore Bilim ve Bilişim ile İletişim Teknolojileri Bakanlığı tarafından yürütülmekte.

Programa katılacak olan kişiler içerisinde blockchain ve diğer çeşitli sektör ve alanların olduğu konularda altı ay sürecek bir eğitim alacaklar. Eğitimler ise Eylül ayı ortalarında başlayacak.

Açıklamaya göre programın temel amacı gençlerdeki işsizlik oranını azaltmak ve yetenekli gençleri doğru iş alanı ile buluşturmak.

Enerji ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde yazılım yetkilisi olarak çalışan Young-Kyung Won konu hakkında şunları ifade etti:

”Gençlerdeki işsizlik sorunu ciddi bir sosyal problem olarak karşımıza çıkıyor olsa da, yanlış iş tercihi de ciddi bir sıkıntı.”

”Genç yeteneklerin desteklenmesi ile yapılan yenilikçi bir büyüme ile, şirketlerin vizyonuna uygun yetenekler geliştireceğiz ve iş arayan genç insanlara yeni iş olanakları sunacağız. Bunun yanı sıra genç insanları yeni işler kurması için devamlı destekleyeceğiz.”

Güney Kore geçtiğimiz yıllarda kendi hükümet bütçesinden blockchain için ciddi bir ödenek ayırmıştı. Bu yeni habere bakılırsa hükümet bu konuda daha fazla bütçe ayırmaya devam edecek ve yakın zamanda bunun meyvesini alacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment