Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Bitcoin Kullanımlarını Vergilendirecek

Güney Kore,  kripto paranın ticaret hacminin Kosdaq’ı aniden geçmesinden sonra bitcoin kullanımlarını vergiye bağlamaya karar verdi.

Ulusal Vergi Servisi’nin yetkili üyesi olan Han Seung-hee, sermaye kazançları vergisi, KDV ve hediye vergisi* alanları da dahil olmak üzere, milletvekillerine kripto paranın nasıl en iyi şekilde vergilendirilebileceğini tartıştıklarını açıkladı.

Güney Kore milletvekilleri 13 Ekim‘de Sejong’da Ulusal Vergi Hizmetleri toplantısı gerçekleştirdi. Yetkili Han Seung-hee kısmen Bitcoin’le alakalı olmak üzere kripto para birimlerinin vergilendirilmesiyle ilgili bazı sorulara cevap getirdi.

Ona, “Dijital paranın günlük işlem değeri Kosdaq’ın önüne geçtiği için bir takım ayrımlarla baş etmeliyiz. Vergilendirme planı nedir?” gibi sorular sorulduğunda:

“Hala bazı iş gelirlerini vergilendiriyorum ve Bitcoin gibi dijital para birimlerini ya katma değer vergisi ya da sermaye vergisiyle vergilendirmeyi düşünüyorum.”

dedi.

Han’a göre, onun bölümü şu anda VAT ve sermaye vergisi konusunu Strateji ve Finans Bakanlığı ile görüşüyor. Buna ek olarak, hediye vergisinin eklenmesinin zorunlu olduğunu düşündüğünü söyledi. Yetkili, Bitcoin kullanımının hediye vergi kaçakçılığına yol açabileceğini ve bu yüzden değerlendirme yöntemlerinin kripto para hediyelerinin vergileri göz önüne alınarak seçilmesini dile getirdi.

Aynı zamanda, kripto para işlemlerini incelediklerini ve hızlıca ilerleyeceklerini de açıkladı.

Güney Kore’de Kripto Para Düzenleme Girişimleri

Cumartesi günkü duruşmada milletvekilleri, Japonya’nın dijital parayı tüketim vergisine tabi tutulması gereken genel hizmetler olarak nitelendirdiğini söyledi.

Bitcoin‘ler bazı hizmetleri satın alma gibi işlemlerde kullanılabilir ve bunları kullandığımızda elde ettiğimiz kar gelir vergisine tabi olacak.”

“Bitcoin kullanımındaki kar ve zararlar işletme gelirleri gibi çeşitli gelirlere neden olan fiiller ile bağlantılı olarak ortaya çıkan vakalar dışında, çeşitli gelirler olarak sınıflandırılır.”

Han, “ABD dijital paranın vergilendirilmesine aktif bir şekilde yanıt veriyor.” dedi ve bu işlemlerden elde edilen karların vergilendirildiğini söyledi.”ABD ve Japonya gibi önetkin olmalıyız” dedi.

Güney Kore son zamanlarda dijital parayı düzenleyici işlemlerle uğraşıyor. Ağustos’ta, “Bitcoin Düzenleme” milletvekili Park Yong-jin tarafından sunulmuş fakat bu konu üzerine herhangi bir çalışma yapılmamıştı.

Daha sonra düzenleyiciler Eylül başlarında dijital para konusunda ne yapacaklarını konuşmak için buluştu. Kripto para değiş tokuşlarında durum tespiti yapmak ve daha katı doğrulama işlemleri uygulamak gibi bazı önlemler getirdiler. Buna ilaveten, İlim ve ICT Bakanlığı ve Kore İletişim Komisyonu, kripto para hizmeti verenleri ve Bitcoin değişimleriyle ilgilenenleri site üzerinde inceleyeceğini söyledi. Daha sonra geçtiğimiz ayın sonunda, hükümet ICO‘ların Güney Kore’de yasaklandığını açıklamıştı.

*Hediye vergisi karşılıksız yollanan bir varlığın üzerinden alınan vergi
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment