Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore, Blockchain Planlarını Açıkladı

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), kullanıcı bilgilerini daha iyi korumak için yeni ödeme sistemlerinde blockchain teknolojisinin kullanımını teşvik etmek için planlarını yayınladı.

Kore JoongAng Daily gazetesinin yayınladığı bir habere göre FSC, bankaların ve sigorta şirketlerinin müşteri verilerini korumak ve blockchain ile doğrulama işlemlerini basitleştirmeye yönelik düzenlenemeler getirecek.

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu başkanı Choi Jong-ku, gazetecilere bu yeni blockchain dostu yaklaşımın, finansal teknoloji politikalarına yerel bir destek sağlayabileceğini belirtirken, şunları da ekledi:

“Finansal hizmet piyasasındaki oyuncular, yeni şirketlerin de girmesiyle daha çeşitli hale geliyor ve finansal piyasadaki rekabet gittikçe kızgınlaşıyor.. Finansal teknoloji, yeni gelişmeler gerektiren bir alan. Genç insanlar için giderek artan iş pozisyonlarıyla beraber, bu sorun çözülecek.”

Finansal teknoloji haritasının bir parçası olarak, FSC, daha küçük ve orta ölçekli şirketlerin dijital ödeme sistemleri aracılığıyla daha fazla müşteri verisine erişmesini de sağlayacak. Düzenleyiciler, bu olayın gittikçe gelişen finansal teknoloji alanında, yeni ürünlere ve yeni hizmetlere ilham vereceğini umuyorlar.

Güney Kore Hükümeti ayrıca, kullanıcıların uygulama yoluyla satıcılar üzerinden alışveriş yapmasına ve kredi kartı şirketlerine veya kredi kartı şirketlerine ödeme yapmaktan kaçınmasına olanak tanıyan “app-to-app” (uygulamadan uygulamaya) adlı daha kolay erişilebilir bir ödeme sistemini onaylamayı da planlıyor. Ancak bankalar, ücretlerini yine de alabilecek.

Bu siteme örnek olarak, Toss adlı PayPal destekli bir uygulama, geçen Temmuz ayından bu yana Seul ve Jeju’daki Koreli müşteriler için uygulama içi ödeme seçenekleriyle denemeler yapıyor. Firma 2017 yılında mobil bitcoin işlemleri için de destek ekledi.

Bu sırada, The Korea Times isimli gazete, yerel düzenleyicilerin bir süre sonra, geçtiğimiz yılın Eylül ayında yasaklanan ICO’lar için yeni ve daha az kripto para düzenlemeleri çıkarabileceğini belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment